AB BASILOPOULOS
Mythos

Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

By on July 28, 2017
κοτοπουλο

Το κοτόπουλο αποτελεί ίσως το πιο κλασικό κρέας στην ελληνική κουζίνα και οι παραλλαγές στο μαγείρεμά του είναι πολλές. Εδώ στην Κεφαλονιά μπορεί να μην συνηθίζεται ωστόσο συνοδευόμενο από σάλτσα πορτοκάλι είναι το κάτι άλλο.

Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο
1 μεγάλο πορτοκάλι σε φέτες
Χυμός από τρία πορτοκάλια
Χυμός από μισό λεμόνι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μερίδες. Το αφήνουμε να ροδίσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό των πορτοκαλιών και το λεμόνι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά από 20 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες του πορτοκαλιού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με ρύζι ή πατάτες και φέτες πορτοκαλιού.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου