Mythos
Mythos

Τσιπούρα μπριάμ κεφαλλονίτικη

By on July 31, 2017
τσιπουρα

Αυτό το φαγητό δεν ξέρω αν το έχετε φτιάξει κάποια φορά, αλλά σας συνιστώ να το φτιάξετε. Υπέροχη η γεύση του και το ψάρι μεταμορφώνεται ευχάριστα με τα ευωδιαστά μυρωδικά και το ζουμί από τα λαχανικά.

Υλικά
2-3 τσιπούρες ή άλλα ψαράκια μικρότερα
4 μικρά κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες μέτριες
2 ντομάτες ή αρκετά ντοματάκια κομμένα σε κύβους
2 πράσινες πιπεριές
4 πατάτες μέτριες
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη στον τρίφτη
5-6 κουταλάκια βότανα (θυμάρι, θρούμπι, μαντζουράνα, βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα ψάρια, τα λαδώνουμε, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα. Πλένουμε καλά και κόβουμε σε κύβους ή σε ροδέλες τα λαχανικά(πατάτες,μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες). Τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα λαδώνουμε, τα πασπαλίζουμε επίσης με τα αρωματικά και περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα. Ψήνουμε τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, κάνουμε χώρο ανάμεσα στα λαχανικά και τοποθετούμε τα ψάρια. Αλατίζουμε τα λαχανικά και ραντίζουμε με επιπλέον λάδι. Βάζουμε ξανά το φαγητό στον φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου