AB BASILOPOULOS
AB BASILOPOULOS

Πόσο φιλελεύθερη θέλουμε την Ευρώπη;

By on August 7, 2017
ζερβος

Αν ζούσαμε στην αρχαία Ελλάδα και μας ζητούσαν οι Μηδοι «Γη και ύδωρ» θα απαντούσαμε «Μoλών Λαβέ» πράγμα το οποίο και κάναμε σαν Έλληνες, την εποχή των Μηδικών πολέμων.
Σαν στρατιώτες, οι Έλληνες έχουν διαχρονικά αποδείξει ότι είναι ασυγκράτητοι όταν πολεμούν για την πατρίδα. Το να ζήσει κανείς σκλάβος ήταν ατίμωση. Αυτοί που παρέδωσαν την πόλη το 1453, δεν είχαν μέσα τους τίποτε το ελληνικό. Ήταν οι δογματικοί Βυζαντινοί, «ευνουχισμένοι» Έλληνες, αφού για να γίνουν τέκνα του Αβραάμ, είχαν καταστρέψει τα μνημεία γραπτά και γλυπτά, τα ιερά και τα επιστημονικά έργα των προγόνων (Οι φανατικοί και βάρβαροι αυτοκράτορες του Βυζαντίου) με το «ες Γην φέρειν» απαξίωσαν όλα τα επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, γκρεμίζοντας όλα τα «Σατανικά» έργα «των Ελλήνων και αυτών όντων δαιμόνων», πυρπόλησαν το Ιερατείο, ναούς και βιβλιοθήκες καταστρέφοντας τα πνευματικά έργα των Μισητών» Ελλήνων… (Σεράπειον 391 μ.Χ.). Δολοφόνησαν και τεμάχισαν την Υπατεία… Ο ελληνισμός κάτω από το δογματικό και πνευματικά υπόδουλο Βυζάντιο αντάλλαξε την αίγλη του, και εθνική υπερηφάνεια του με την Αβρααμική θεοκρατία και την ουράνιο αποχαύνωση. Βέβαια δεν έχουμε μηδικούς πολέμους τώρα, αλλά ένα νεοφιλελεύθερο κατεστημένο με πλοκάμια σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.
Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, Μακιαβελιστικες αρχές του αθέμιτου ανταγωνισμού, είναι και ο πυρήνας της νεοφιλελεύθερης φιλοσοφίας, που συνεπάγεται την κατάργηση και συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, εγκατάλειψη της δημόσιας παιδείας, την πρόσβαση στην δημόσια υγεία και τα αλλά κοινωνικά αγαθά τα οποία αγοράζεις με χρήμα, αν έχεις φυσικά. Μισεί θανάσιμα τον σοσιαλισμό. Με λίγα λόγια οι οραματιστές νεοφιλελεύθεροι στην χώρα μας αντίθετα με την κουλτούρα και πολιτισμό μας, θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα αμερικανικό κοινωνικό μοντέλο ανάλγητο και αδιάφορο τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις, που δημιούργησε η εξουσία των ισχυρών. Ένα άθλιο και εφιαλτικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, με νόμους και σύνταγμα κομμένο στα μέτρα στα συμφέροντα μιας ελίτ που θέλει να νέμεται για πάντα την εξουσία επιβάλλοντας τα δικά της κοινωνικά πρότυπα, που θα ζήλευε ακόμη και ο Μακιαβέλι. Αυτή η επικίνδυνη κοινωνική παρακμή δεν είναι παρά μονόδρομος, όπου ο νεοφιλελευθερισμός οδηγεί σταδιακά και μεθοδικά στην ολοκληρωτική εξαφάνιση του έθνους μας. Αυτό το απάνθρωπο μόρφωμα δεν πρέπει ποτέ να το αποδεχτεί ο λαός μας.
Η Γαλλική επανάσταση του 1789 ήταν το αποτέλεσμα των κοινωνικών ανισοτήτων και απαξίωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας. Με γνώμονα αυτή την γενικότητα, να μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά του δογματισμού και να διεκδικήσει την θέση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, αλλά απώλεσε ένα μεγάλο μέρος της δημοκρατίας της από τη διαφθορά και τις καταχρήσεις μιας ομάδος συμφερόντων η οποία θεώρει τον εαυτόν της φυσικό κληρονόμο ενός προνομιακού κατεστημένου, το οποίο λαφυραγωγεί την Γη των Ελλήνων, με ένα σωρό νόμους και νομοσχέδια, αφαιμάσσοντας ανελέητα το δημόσιο χρήμα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη, την οποία προτιμά να απολαμβάνει μέσα από ξένους προγραμματισμούς και σχεδιασμούς. Οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις όλες Δεξιές, υποτελείς στις Η.Π.Α και στον επιβαλλόμενο νεοφιλελευθερισμό παρέμειναν στη διακυβέρνηση της χώρας, υπηρετώντας προς τούτο τα Δυτικά συμφέροντα (ανήκωμεν ες την Δύσιν) τα οποία τους εξασφάλιζαν, μέσα από μηχανισμούς, την παραμονή τους στην εξουσία.
Η κακοδιαχείριση και σπατάλη εθνικών πόρων, αλλά και ανήθικη και αντεθνική λαφυραγώγηση των δημοσίων εσόδων, ήταν το αποτέλεσμα αυτής της φαυλότητας και η Ελλάδα έφτασε στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας. Η ελληνική οικονομία έδειξε την γύμνια της, αλλά και οι λαφυραγωγοί και ομάδες συμφερόντων γέμισαν τις λίστες ερευνών των ξένων χωρών. Το άθλιο κατεστημένο ξέρασε το πόσο διεφθαρμένο ήταν ενώ οι μηχανισμοί ξεσκεπάζουν στα εμβρόντητα μάτια των πολιτών ότι μια τρικέφαλη Λερναία Ύδρα κυβερνούσε ως τώρα την χώρα, η πολιτική, η δικαστική και η δημοσιογραφική, κτίζοντας ένα μη προσβασιμο κάστρο διαχρονικής εκμετάλλευσης της ζωης των πολιτών. Η χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ και στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για δανειοδότηση μέσω ενός καταδικασμένου σε αποτυχία προγράμματος, με απαίσια μνημόνια, δια τα οποία οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κατέληξαν ότι είναι «λάθος και λάθος προσέγγιση»αλλά «ας το δοκιμάσουμε «στου Κασίμη το κεφάλι».
Τα 2/3 των ελλήνων έγιναν φτωχοί, έχασαν τις εργασίες τους, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, διέκοψαν την μόρφωση των παιδιών τους και σταμάτησαν να πληρώνουν τα δάνεια τους. Οι μισθοί του δημοσίου έπεσαν κάτω από το μισό. Το ίδιο και οι συντάξεις. Ενάμισι εκατομμύριο εργαζόμενοι πολίτες, βρέθηκαν στο δρόμο. Τα επαγγέλματα κατέρρευσαν. Οι Έλληνες έχασαν το ηθικό τους και λούφαξαν λες και χάσαμε ένα πόλεμο. Νέοι άνθρωποι κυρίως επιστήμονες τράπηκαν σε φυγη. Η Ελλάδα έχασε την εθνική της κυριαρχία. Η Τρόικα των δανειστών ακύρωνε κατά το δοκούν νόμους που είχαν πρόσφατα ψηφιστεί από την βουλή των Ελλήνων! Η χώρα μας κατάντησε ένα γερμανικό προτεκτοράτο. Έγιναν εκλογές και η δεξιά μετά από τόσες δεκαετίες ηττήθηκε. Τούτο δυσαρέστησε πολύ τους καλομαθημένους ξένους αφέντες και τους νεοφιλελεύθερους καβαλάρηδες της εξουσίας.
Δυστυχώς η πολιτική διαμάχη συνεχίζεται. Τα ανώτερα στελέχη του πολιτικού κόσμου αλληλοσυγκρούονται και δεν καταφέρνουν να καταλήξουν σε ένα εθνικό συμβιβασμό, ένα πρόγραμμα αποπληρωμής του αστρονομικού χρέους που θα κρατά δέσμιες αρκετές γενιές ελλήνων, μέχρι την εξόφληση του. Διχογνωμίες νεοφιλελευθερισμός και ο σοσιαλισμός έχουν αποδυθεί σε ένα εξοντωτικό πόλεμο προπαγάνδας και αντιπαράθεσης. Επαναστατικές αποφάσεις προ των πυλων. Αν συμφέρει η έξοδος της Ελλάδας από την νομισματική ένωση και τελικά από την ΕΕ. Αν η Ευρώπη μπορεί να συνεχίσει χωρίς την Ελλάδα ή θα διαλυθεί «εις α εξ ων συνετέθη». Κάτω από τρομακτικές αντιξοότητες και εφιαλτικές συγκυρίες, η Ελλάδα. Δεν μπορεί να αλλάξει στρατόπεδο και να προσεγγίσει τις Ρωσία, Κίνα, Ινδίες και Βραζιλία. Δυστυχώς…
Οι γύπες και διεθνείς τοκογλύφοι που δεν θέλουν να ξεγαντζωθούν από το κορμί της Ελλάδας μας έχουν περάσει άρρηκτους χαλκάδες εξάρτησης από τα οικονομικά και γεωστρατηγικα τους συμφέροντα. Ο εμφύλιος που ακλούθησε τον πόλεμο του σαράντα, μπορεί να ξανασυμβεί αφού οι ανόητοι Έλληνες διχάζονται πολύ εύκολα. Κοιτάξτε τα χάλια των κομμάτων στο κοινοβούλιο! Ο διχασμός των Ελλήνων είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ και εξοντωτικός. Οι μισοί έλληνες ακυρώνουν τις πολιτικές πράξεις των άλλων. Αιδώς Αργίοι! Αίσχως!

Γιάννης Ζερβός