Mythos
Mythos

Μπριζόλες με σάλτσα κρασιού

By on December 3, 2017
μπριζολα

Μια πολύ καλή και σχετικά ελαφριά συνταγή για μερακλίδικο τραπέζωμα θα σας προτείνουμε σήμερα. Μπριζόλες στον φούρνο με σάλτσα κρασιού έχει το μενού και γαρνιτούρα από πατάτα και τυριά, σαν σουφλέ….

Υλικά
6 μπριζόλες χοιρινές αρκετά μεγάλες
5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό ή κόκκινο κρασί
150 ml ζωμός κότας ελαφρά βρασμένος
8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
2 κόκκοι μπαχάρι
λίγο αλεύρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες μας και τις αλευρώνουμε και από τις δύο μεριές. Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ να κάτσουν λίγο στην άκρη. Παίρνουμε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι, 4 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα κομματάκια του μπέικον σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5-6 λεπτά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το καρότο και το δεντρολίβανο και πολύ λίγο κρασί (ίσα ίσα να μην είναι στεγνό το τηγάνι). Σε αυτό το μείγμα, ρίχνουμε μία-μία τις μπριζόλες μας και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές καλά να πάρουν όλες τις μυρωδιές. Μόλις σοτάρουμε κάθε μπριζόλα την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί, ώστε όλες οι μπριζόλες να είναι η μία δίπλα στην άλλη. Περιχύνουμε το υπόλοιπο κρασάκι, και προσθέτουμε το μπαχάρι μας, το φύλλο της δάφνης, λίγο δεντρολίβανο. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το ζωμό της κότας (τον οποίο έχουμε φτιάξει θερμαίνοντας 1-2 ποτήρια νερό και ένα κύβο σε ένα κατσαρολάκι) και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμονόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση με δύο ώρες. Στη μιάμιση ώρα καλό είναι να βγάλετε τα αλουμινόχαρτα για να ξεροψηθούν λίγο οι πατάτες σας και μετά να κάνετε το ίδιο και στις μπριζόλες.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου