Mythos
AB BASILOPOULOS

Γλυκόξυνα κεφτεδάκια με λευκό πιπέρι

By on December 27, 2017
κεφτεδακια

Του κόσμου τα φαγητά μπορεί να δοκιμάσαμε και να απολαύσαμε το διήμερο που μας πέρασε έτσι ώστε να έχει επέλθει ένας κορεσμός στο στομάχι μας. Η σημερινή συνταγή όμως με άρωμα… Ασίας θα μας κάνει να στρωθούμε πάλι στο τραπέζι.

Υλικά
500 γραμ. κιμά χοιρινό
1 κομμάτι περίπου 2 εκ. τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο μέρος μόνο)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σως σόγιας
πιπέρι λευκό
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα
4 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. σως sweet chilli (ή και λίγο λιγότερο, αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά)
1 κομμάτι περίπου 1 εκ. τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
2 κ.γ. λευκό ξύδι
2 κ.γ. σως σόγιας
4 κ.σ. νερό
1 κ.γ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους, τουλάχιστον μισή ώρα. Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα, αναμιγνύοντας σε ένα άλλο μπωλ όλα τα υλικά της και το αφήνουμε στην άκρη. Βγάζουμε το μπολ με τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το αραβοσιτέλαιο να κάψει καλά. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα στο τηγάνι και τηγανίζουμε γυρνώντας τα συχνά. Προσέχουμε γιατί αρπάζουν εύκολα. Όταν δούμε ότι χρυσίζουν, τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα και τη βάζουμε να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά γιατί μπορεί να κολλήσει. Μόλις δούμε ότι έχει πήξει ελαφρώς, ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με noodles ή ρύζι basmati.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου