- «Τρικυμία εν κρανίω» διακατέχει τον πρόεδρο της Δ/Κ Αργοστολίου Λούκα Νιφοράτο
- Έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα η Εικοσιμία επικρατώντας με 3-1 των Φωκάτων στις Κεραμειές
- Αλέκος Γαβριελάτος: «Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο Σπύρος Σαμούρης»
- Σπύρος Σαμούρης: «Συκοφάντης, ανιστόρητος και ανήθικος ο Λούκας Νιφοράτος»
- Μεγάλες αντιδράσεις από τους «γαλάζιους δελφίνους» στο όνομα της Τζόγιας Γρουζή
- Η κακοήθειά σας κ. Διακάτε σας εκθέτει «Αργία μήτηρ πάσης κακίας»
- Απουσία των πολιτικών αρχών του νησιού εορτάστηκαν οι Άγιοι Φανέντες στη Σάμη
- Πιλοτική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου μέσω ΕΟΑΕΝ και Ανδρέα Παντελιού
- Γύρισαν από την… κόλαση τα Διλινάτα μετά το 2-2 με τους Πρόννους στις Κεραμειές
- Το ψήφισμα για την προστασία της Α κατοικίας από τους πλειστηριασμούς του Θ. Γαλιατσάτου
Γλυκόξυνα κεφτεδάκια με λευκό πιπέρι

Του κόσμου τα φαγητά μπορεί να δοκιμάσαμε και να απολαύσαμε το διήμερο που μας πέρασε έτσι ώστε να έχει επέλθει ένας κορεσμός στο στομάχι μας. Η σημερινή συνταγή όμως με άρωμα… Ασίας θα μας κάνει να στρωθούμε πάλι στο τραπέζι.
Υλικά
500 γραμ. κιμά χοιρινό
1 κομμάτι περίπου 2 εκ. τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο μέρος μόνο)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σως σόγιας
πιπέρι λευκό
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα
4 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. σως sweet chilli (ή και λίγο λιγότερο, αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά)
1 κομμάτι περίπου 1 εκ. τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
2 κ.γ. λευκό ξύδι
2 κ.γ. σως σόγιας
4 κ.σ. νερό
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους, τουλάχιστον μισή ώρα. Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα, αναμιγνύοντας σε ένα άλλο μπωλ όλα τα υλικά της και το αφήνουμε στην άκρη. Βγάζουμε το μπολ με τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το αραβοσιτέλαιο να κάψει καλά. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα στο τηγάνι και τηγανίζουμε γυρνώντας τα συχνά. Προσέχουμε γιατί αρπάζουν εύκολα. Όταν δούμε ότι χρυσίζουν, τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάλτσα και τη βάζουμε να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά γιατί μπορεί να κολλήσει. Μόλις δούμε ότι έχει πήξει ελαφρώς, ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με noodles ή ρύζι basmati.
Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου