Mythos
AB BASILOPOULOS

Κρασάτο κοτόπουλο σε σάλτσα μουστάρδας

By on January 8, 2018
κοτοπουλο

Ένα εντελώς καινούργο φαγητό θα σας προτείνουμε σήμερα, το οποίο κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ο συνδυασμός φιλέτου κοτόπουλο με κρασί και μουστάρδα μας «γαργαλάει» τον ουρανίσκο μας.

Υλικά
4 στήθη από κοτόπουλο
2 κουταλιές σούπας Βιτάμ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Χυμός λεμονιού από 1 μέτριο λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ
Λίγο νερό (1/2 ποτήρι του κρασιού)
½ κουταλάκι γλυκού ανάμικτο αλατοπίπερο
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα τοποθετείτε σε μια λεκάνη και από πάνω ρίξε το μισό κρασί και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τα 30 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστούν. Στη συνέχεια ρίξε τα φιλέτα σε ένα καυτό τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν καλά. Όταν το κοτόπουλο αρχίζει να μαλακώνει, σημαίνει ότι είναι η στιγμή να μπουν τα κρεμμυδάκια, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ρίξ’ τα λοιπόν κι αυτά μέσα. Πήραν χρώμα τα κρεμμύδια; Σβήσε γρήγορα με το υπόλοιπο κρασί και το μισό νερό! Αλλά δεν τελειώσαμε. Πρέπει να τα σκεπάσεις και να τα αφήσεις να μαγειρευτούν λίγο ακόμα. Όταν ετοιμαστούν τα φιλέτα, βγάλτα από το τηγάνι. Κανονικά πρέπει να έχουν μείνει τα υγρά. Πρόσθεσε το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα και ανακάτεψε μέχρι το περιεχόμενο του τηγανιού να πάρει ομοιόμορφη υφή. Πρόσθεσε μετά το υπόλοιπο νερό, ανακάτεψε τη σάλτσα και μην ξεχάσεις να τη «δέσεις» για να μη φύγει, με κορν φλάουρ που έχεις λιώσει μέσα σε ένα ποτήρι με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Περίχυσε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και γαρνίρισε με το συνοδευτικό που προτιμάς.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου