Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Τοπικής Ανάπτυξης CLLD/LEADER

Δημοσιεύτηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Υπουργική Απόφαση για την έγκριση των προγραμμάτων Τοπικής Ανάπτυξης CLLD/LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, καθώς και η κατανομή πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης ανά Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ).
Το Δίκτυο Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφαλλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κρίθηκε ως τελικός δικαιούχος υλοποίησης του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 με προϋπολογισμό Δημόσιας Δαπάνης ύψους 4.900.000,00 ευρώ. Στο νέο CLLD/LEADER δόθηκε έμφαση στη συμπληρωματικότητα και τις συνέργειες και υιοθετήθηκε η δυνατότητα της πολυταμειακότητας και της πολυτομεακότητας με αξιοποίηση και επιπλέον καθεστώτων ενίσχυσης για την ευνοϊκότερη χρηματοδότηση των επενδύσεων ενώ εφαρμόζεται σε διευρυμένες περιοχές παρέμβασης με ενσωμάτωση των πρώην περιοχών ΟΠΑΑΧ, διασφαλίζοντας την εξ ολοκλήρου κάλυψη του αγροτικών περιοχών της χώρας. Η κατανομή των πιστώσεων έγινε στη λογική της βάσης των προβλεπόμενων από το οικείο θεσμικό πλαίσιο κριτηρίων που αφορούν στη βαθμολογία, το πληθυσμό και τη ρεαλιστικότητα των υποβληθέντων σχεδίων.
Το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κου Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλλονιάς & Ιθάκης κου Παναγή Δρακουλόγκωνα, του Δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση, του Δημάρχου Ιθάκης κου Διονυσίου Στανίτσα και της Αντιδημάρχου Κεφαλονιάς, Σοφίας Γαρμπή για την δημιουργία του «Δικτύου Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφαλλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλονιάς και Ιθάκης» και στη συνέχεια τη διεκδίκηση του προγράμματος CLLD LEADER προς όφελος των δύο νησιών και των κατοίκων τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα: Δίκτυο Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφαλλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ταχ Διεύθυνση: Πλατεία Βαλλιάνου -Διοικητήριο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τηλέφωνο: 26713 60570 e-Mail: ionianlag@gmail.

Related Posts