Διά πυρός και σιδήρου οι Πρόννοι άντεξαν στην πίεση των Διλινάτων στο μεταξύ τους 1-1

Σε ένα ματς που συνοδεύτηκε από πολλά νεύρα, πολλές κίτρινες κάρτες και τρεις τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, Διλινάτα και Πρόννοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στις Κεραμειές, με την ομάδα της Σκάλας να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τα μαρκαρίσματα να είναι πολύ σκληρά, έως και αντιαθλητικά σε ορισμένες περιπτώσεις, με τον διαιτητή να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας από πολύ νωρίς στο ματς. Οι Πρόννοι θέλησαν να δείξουν από την έναρξη της αναμέτρησης ότι δίκαια βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας και πήραν τα ηνία του αγώνα από το πρώτο κιόλας σφύριγμα. Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Κουρκουμέλη πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, με τους Ζαρνακούπη και Τραυλό να ελέγχουν τη μεσαία γραμμή. Από την άλλη, τα Διλινάτα δεν έδειξαν τον απαιτούμενο ζήλο στην αρχή και το πλήρωσαν με το γκολ που δέχθηκαν με την συμπλήρωση 11 λεπτών στο ματς. Οι Πρόννοι θα κερδίσουν ένα φάουλ πλάγια αριστερά, όχι επικίνδυνο για την εστία του Καλαφάτη, ωστόσο ο Σπύρος Κουρκουμέλης που ανέλαβε την εκτέλεσή του είχε διαφορετική άποψη. Με ένα εξαιρετικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στο Γ της εστίας του τερματοφύλακα των Διλινάτων και έβαλε μπροστά στην ομάδα του μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Γρήγορη αντίδραση και η κλωτσιά χτύπησε… πράσινο
Για έναν ανεξήγητο λόγο μετά την επίτευξη του γκολ οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά-σιγά να οπισθοχωρούν παρά τις φωνές από τον πάγκο του Δημήτρη Κουρκουμέλη. Η ομάδα του Θόδωρου Βουκελάτου πήρε τα ηνία του αγώνα και σχεδόν τον έλεγχε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε όλο αυτό το διάστημα η κλωτσιά και τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν στην ημερήσια διάταξη, με αποτέλεσμα παίκτες και των δύο ομάδων να βρίσκονται συνέχεια πεσμένοι στο χορτάρι. Ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν ο Άθως Τραυλός, που τελικά δεν γλίτωσε την αλλαγή στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Γιάννης Βουκελάτος και ο Θανάσης Τούρλας και ο Δημήτρης Κατσιλίδης κατάφεραν να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την αντικατάστασή τους στο δεύτερο μέρος. Στο 17, μετά από ένα δυνατό πλάγιο του Τούρλα και σύγχυση στην περιοχή των Πρόννων, ο Διονύσης Τζωρτζάτος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά. ωστόσο ο Παπαβασιλείου θα αποκρούσει. Στο 33 ο Κλειτογιάννης θα περάσει για τον Βουκελάτο μέσα στην περιοχή, αυτός θα γυρίσει στον επερχόμενο Διονύση Τζωρτζάτο και αυτός θα νικήσει με σουτ τον τερματοφύλακα των Πρόννων κάνοντας το 1-1. Στο 41, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μοντεσάντου, ο Παπαδημοτρόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά ο Καλαφάτης ήταν σε ετοιμότητα. Στο 45 ο Τούρλας θα κάνει την μπαλιά δεξιά στον Διονύση Τζωρτζάτο, αλλά το σουτ του θα αποκρούσει σε κόρνερ ο Παπαβασιλείου. Με το 1-1 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Έπεσε ο ρυθμός, δεν ρίσκαραν οι δύο ομάδες
Το δεύτερο ημίχρονο απείχε πολύ από το πρώτο σε ότι αφορά την ένταση του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άρχισαν σιγά-σιγά να ρίχνουν τον ρυθμό και δεν ρίσκαραν, όπως στο πρώτο μέρος, τα μαρκαρίσματα και τις δυνατές μονομαχίες. Παρόλα αυτά, δύο ποδοσφαιριστές των Πρόννων κατέληξαν στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες. Ο Σταύρος Μοντεσάντος και ο Κυριάκος Στάβερης έφυγαν υποβασταζόμενοι από το γήπεδο. Τραυματίας αποχώρησε και ο Γιάννης Βουκελάτος, χωρίς όμως να έχει κάτι το σημαντικό, όπως και Δημήτρης Κατσιλίδης, που… κουβαλούσε ένα χτύπημα από το πρώτο μέρος. Η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο 45λεπτο σημειώθηκε λίγο πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 59 ο Ντετλάλα θα κάνει ατομική ενέργεια, θα δώσει στον Βουκελάτο μέσα στην περιοχή, θα παίξουν το 1-2 οι παίκτες των Διλινάτων, αλλά ο Ντετλάλα που θα γίνει πάλι κάτοχος της μπάλας, στο τετ-α-τετ με τον Παπαβασιλείου θα νικηθεί από τον τερματοφύλακα των Πρόννων. Στο 64 ο Μοντεσάντος θα δώσει για τον Στάβερη λίγο έξω από την περιοχή, αυτός θα πιάσει το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει μισό μέτρο δίπλα από την εστία του Καλαφάτη. Στο 79 ο Μπάμπης θα κάνει ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα, που ελεγχόταν από τον Καλαφάτη, θα περάσει άουτ. Το τελικό 1-1 κράτησε τους Πρόννους στην κορυφή με 19 βαθμούς και τα Διλινάτα στη δεύτερη θέση με 17.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Θόδωρος Βουκελάτος), Καλαφάτης, Τζωρτζάτος Φ. (63 Καλαφάτης Λ.), Κλειτογιάννης, Τούρλας, Αναλυτής, Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Δ,. Τζωρτζάτος Γ., Ντετλάλα (89 Κοσμάτος), Τζωρτζάτος Χρ., Βουκελάτος (83 Χριστόπουλος).
ΠΡΟΝΝΟΙ: (Δημήτρης Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Σπαθής, Κουρκουμέλης Α., Κουρκουμέλης Χρ., Παπαδημητρόπουλος, Κατσιλίδης (60 Μπάμπης), Κουρκουμέλης Σπ., Ζαρνακούπης, Τραυλός (46 Στάβερης), Περαμαντζής (82 Κουρκουμέλης Κ.), Μοντεσάντος (78 Αναγνώστης).

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts