Η… πλέι μέιτ Δημοτική Αρχή Παρίση και η τραγικότητα του απολογισμού του 2016

Δεν κατάφεραν ούτε οι ίδιοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παρούσας Δημοτικής Αρχής να δώσουν το παρόν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε τον απολογισμό του 2016.
Οι απουσίες ήταν πολλές και δεν περιορίστηκαν μόνο σε αρκετούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά έπιασαν όλη την γκάμα των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, τους Φορείς, αλλά και τους κατοίκους του νησιού. Ειδικά όταν φτάσαμε να γίνει ο απολογισμός από τον Δήμαρχο, αυτός μάλλον ήταν… αδιάβαστος και ζήτησε την εισήγηση να κάνει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σοφία Γαρμπή. Ωστόσο και αυτή προς έκπληξη όλων είπε στον Δήμαρχο ότι δνε ήταν έτοιμη και δεν ήξερε νωρίτερα ότι αυτή θα εισηγούνταν το θέμα. Τρικυμία εν κρανίω στον συνδυασμό που διοικεί την Κεφαλονιά από 1-1-2011. Με τα πολλά η κα Γαρμπή έκανε μια εισήγηση που δεν κατάλαβε σχεδόν κανένας τίποτε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, να κάνει λόγο για τραγική εικόνα της Δημοτικής Αρχής. «Η εικόνα της συνεδρίασης είναι τραγική. Θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους αυτή η προχειρότητα.Αν δεν ήταν παρούσα η Αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν θα υπήρχε εισηγητής. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταλάβει μετά από επτά χρόνια την σημαντικότητα της συνεδρίασης. Η συνεδρίαση αυτή έχει αποτύχει», σημείωσε ο κ. Μιχαλάτος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ακίνητα του Δήμου, για τα οποία ζήτησε ειδική συνεδρίαση, στα έσοδα από τις παραλίες και τα Σπήλαια, ενώ ζήτησε ακόμη μια φορά να ενημερώσει ο Δήμαρχος ποιοι ήταν αυτοί που βοήθησαν στους σεισμούς του 2016 είτε οικονομικά είτε υλικά. Μίλησε για απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνοντας ότι η παράταξή του δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από τη συνεδρίαση για τον απολογισμό του 2016.

Η πραγματικότητα έχει πάρει διαζύγιο από εσάς
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, Γιώργου Τζωρτζάτου, ο οποίος για ακόμη μια φορά επιτέθηκε στην Δημοτική Αρχή, με τον πρόεδρο να τον επαναφέρει συνεχώς στην τάξη, αφού η συζήτηση κάποιες φορές ξέφυγε. Λάβρος στην δική τοποθέτηση ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος, Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος κάνοντας τρολάρισμα στην πλειοψηφία είπε ότι βαθμολογεί την Δημοτική Αρχή με 10 σε διαγωνισμό πλέι μέιτ ή διαγωνισμό ομορφιάς. Ωστόσο, μιλώντας πιο σοβαρά είπε: «Βλέπετε ότι σας έχουν γυρίσει την πλάτη οι πάντες. Όταν κάνετε έναν απολογισμό πεπραγμένων για ένα έτος πρέπει να δείχνετε και κάτι. Ποιο είναι το στίγμα που έχετε να δείξετε για αυτήν την χρονιά; Ποιοι είναι οι άξονες που κινηθήκατε; Ποιες προτεραιότητες δώσατε; Ή έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα ή η πραγματικότητα πήρε διαζύγιο από εσάς». Στη συνέχεια είχε μεγάλη αντιπαράθεση με τον Αντιδήμαρχο Παλλικής, Γιώργο Κατσιβέλη αναφορικά με το Μουσείο στο Ληξούρι, ενώ δεν του ξέφυγε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, θυμίζοντάς του τον π. Ευσέβιο από τα Κηπούρια και την ιστοσελίδα του Δήμου Κεφαλοινιάς, που έχει να ενημερωθεί σε τουριστικά θέματα πάνω από τρία χρόνια. Ο απολογισμός πέρασε με τις ψήφους της Δημοτικής Αρχής. Σύσσωμη η αντιπολίτευση τον καταψήφισε, ενώ διαφοροποιήθηκε ο Γιώργος Τζωρτζάτος που δήλωσε “παρών” στην ψηφοφορία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3 4 5 6

Related Posts