Κέρδισε το ενδιαφέρον των Ολλανδών η ΠΙΝ στην Έκθεση VAKANTIEBEURS στην Ουτρέχτη

Μεγάλη αύξηση των τουριστών αναμένεται και φέτος στο Ιόνιο, από την Ολλανδία, μετά από συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση “Vakandiebeurs 2018” που διεξήχθη στην Ουτρέχτη από 09 έως 14 Ιανουαρίου.
Η Περιφέρεια Ιονίων νήσων, συμμετείχε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που το πλαισίωναν, συνεκθέτες, μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και θεσμικοί φορείς, μεταξύ αυτών, οι Περιφέρειες, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, ο Δήμος Κω και ο Οργανισμός Προβολής Χαλκιδικής. Στην έκθεση της Ουτρέχτης, υπήρξαν ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις για την αύξηση των κρατήσεων από την Ολλανδία στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τους Tour Operators, αξιοσημείωτα ανοδική είναι η φετινή αύξηση των κρατήσεων, σε σχέση με πέρυσι, για τα Ιόνια Νησιά. Παράλληλα εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον από μεγάλο Tour Operator, για την χρηματοδοτική υποβοήθηση νέων επενδύσεων στην κατεύθυνση της πολυτέλειας, κάτι το οποίο εμφανίζει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση. Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που διεξάγονται στην Ολλανδία. Φέτος το παρόν έδωσαν, ο Έλληνας Πρέσβης στη Χάγη, Δημήτρης Χρονόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κων/νος Τσέγας, δημοσιογράφοι από την Ευρώπη και δημοσιογράφοι της ελληνικής τηλεόρασης ΕΡΤ.
Τιμώμενοι προορισμοί στο ελληνικό περίπτερο της Vakantiebeurs 2018, ήταν η Κεφαλονιά και η Ιθάκη. Η παρουσίαση των Ιονίων Νησιών πραγματοποιήθηκε στα Ολλανδικά και ακολούθησε δεξίωση με γεύσεις από Ιόνιο και Ελλάδα, συνοδευόμενες από τοπικά κρασιά και προϊόντα (ρομπόλα, φέτα, γραβιέρα, μάντολες), σε ελληνικό εστιατόριο της Ουτρέχτης. Το κόστος της μεταφοράς των αγαθών, και των γευμάτων, και το όλο κόστος της εκδήλωσης καλύφθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Στον ίδιο χώρο, έγινε επίσης, από το Green Corfu και συγκεκριμένα τον κ. Αλέξανδρο Χρήστου, παρουσίαση του εναλλακτικού τουρισμού στην Κέρκυρα. Η παρουσίαση σημείωσε επίσης μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης. Το ενδιαφέρον του κοινού, στη φετινή έκθεση εστιάστηκε και στα αυθεντικά τοπικά εδέσματα και φαγητά, με την Ελλάδα να βραβεύεται ως προορισμός με τα καλύτερα εστιατόρια. Το βραβείο παρέδωσε στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, η τουριστική πλατφόρμα ‘Reisgraag.nl’, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των Ολλανδών για την ελληνική αυθεντική κουζίνα.
Εντός του χώρου της έκθεσης, διανεμήθηκαν, το Ολλανδικό περιοδικό “De Griekse Gibs”, με εκτεταμένα άρθρα και φωτογραφίες για την Λευκάδα, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, καθώς και το Ολλανδικό περιοδικό “KALA Magazine” με άρθρα και φωτογραφίες για την Κέρκυρα, Παξούς & Αντιπάξους και τη Λευκάδα. Οι δημοσιογραφικές αποστολές οργανώθηκαν από την ΠΙΝ, κατά την περυσινή έκθεση (Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις www.grieksegids.nl, www.grieksegids.be, www.griekenland.net ). Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος συνομίλησε με τους Tour Operator και άλλους παράγοντες, ενώ παραχώρησε συνέντευξη στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ολλανδία κ. Γιώργο Συριόπουλο. «Η ανοδική πορεία των κρατήσεων, είναι αποτέλεσμα του στρατηγικού σχεδιασμού και των στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, για την ευρωπαϊκή και διεθνή προβολή των νησιών της, που αποτελούν ιδανικό προορισμό διακοπών για όλο το χρόνο» επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΙΝ Σπύρος Γαλιατσάτος. Στην έκθεση παραβρέθηκαν επίσης πολλοί επιχειρηματίες, όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Γεράσιμος Τιμοθεάτος και τουριστικοί πράκτορες από όλα τα νησιά. Υπεύθυνος του περιπτέρου της ΠΙΝ ήταν ο κ. Γιάννης Λέσσης από την Π.Ε Κέρκυρας, ενώ άψογη και αποτελεσματική ήταν η συνεργασία της ΠΙΝ με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Κων/νο Τσέγα, την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ολλανδίας και Κάτω Χωρών Ελένη Σκαρβέλη και τα στελέχη του γραφείου της ΠΙΝ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Προβολής
Σπύρος Γαλιατσάτος

2

 

Related Posts