Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες με ψηλά το κεφάλι

Στο τελευταίο της παιχνίδι για την πρόκριση στο final-4 της διοργάνωσης των εφήβων, η ομάδα της Κεφαλονιάς νίκησε την ουσιαστικά δεύτερη ομάδα του Απόλλων, καθώς οι Πατρινοί αποφάσισαν να στείλουν για να αγωνιστεί, την ομάδα των παμπαίδων τους, καθώς ήδη είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στα τελικά.
Ουσιαστικά το final -4 για την Κεφαλονιά, χάθηκε σε ένα περίεργο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, κατά το οποίο η συμπεριφορά των Πατρινών (που δεν είχαν καμιά ελπίδα πρόκρισης) ήταν επιεικώς απαράδεκτη και αυτό αφορά τους διαιτητές, προπονητές και φιλάθλους (;) εκείνου του αγώνα. Ο αγώνας ήταν μονόλογος για τα παιδιά του ΑΣΚ που απέδειξαν μέσα στο γήπεδο ποια ήταν η ομάδα που έπρεπε να περάσει στα τελικά. Για την ιστορία η εφηβική ομάδα της Κεφαλονιάς τερμάτισε 2η στον 2ο όμιλο της ΕΣΚΑΗ με ρεκόρ 16 νικών και 4 ήττων, όπου και ισοβάθμησε με την ομάδα του Κοροίβου, αλλά έχασε την πρόκριση στα τελικά από την ομάδα της Αμαλιάδας, με διαφορά 6 πόντων (goal average). Επιπλέον στο final – 4 προκρίθηκαν οι ομάδες του Προμηθέα, Απόλλων και Εσπέρου Πατρών. Παρά τον αποκλεισμό η ομάδα του ΑΣΚ, που την περσινή χρονιά προκρίθηκε στο final-6 και τερμάτισε στην 3η θέση της κατηγορίας, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όπου κι αν αγωνίστηκε, συμμετείχε σε όλους τους αγώνες, παρά τις δεδομένες δυσκολίες μετακίνησης και πάντα μέσα στα πλαίσια της αθλητικής ευπρέπειας και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Δεκάλεπτα: 18-6, 34-14, 48-28, 70-34
ΑΣΚ: Γασπαράτος 6, Κωνσταντάτος, Φραγκισκάτος 4, Κουτροκόης 4, Παυλάτος 7, Γιαννάτος 14, Αλεξανδράτος 3 (1), Βαλλιανάτος Ι, Σφαέλλος 1, Τραυλός 31 (2).
Προπονητής: Μανώλης Δούλιας
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Δ. Φραγκισκάτου (γεν. 2003) που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το εφηβικό σύνολο, αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Μια σπουδαία φουρνιά Εφήβων (Γιαννάτος, Μουίκης, Τραυλός -που συνεχίζουν στην μεγάλη ομάδα-, Παυλάτος, Γασπαράτος, Βαλλιανάτος) ολοκλήρωσε με τον αγώνα αυτόν μια αξιοσημείωτη πορεία, γεμάτη διακρίσεις με τις υποδομές του ΑΣΚ και αναμένουμε στο μέλλον να τους καμαρώσουμε σε ακόμα περισσότερες επιτυχίες στον αθλητικό στίβο. Επίσης ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους αθλητές της παιδικής ομάδας (Ρουχωτάς, Μανίκας, Γκαβός, Χριστοφοράτος και Βαλλιανάτος Κ.) που παρά τις δικές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις – θυμίζουμε ότι οι παίδες του ΑΣΚ συμμετέχουν στο final- 6 – βοήθησαν με την αγωνιστική τους παρουσία τα μέγιστα και την εφηβική ομάδα. Ανεκτίμητη φυσικά παραμένει η βοήθεια και η συνεργασία με όλους τους προπονητές των Τμημάτων Υποδομής του συλλόγου (Ματιάτος, Βουργίδης, Μαρκάτος, Πολλάκη) τον προπονητή της Ανδρικής ομάδας (Παπαδάτος) που καθοδηγεί αήττητη την κούρσα της Α1 ΕΣΚΑΗ, την διοίκηση και τους εφόρους (Γιαννάτος, Κουράκος) που στέκονται πάντα αρωγοί στην επιτυχία της αθλούμενης νεολαίας του νησιού.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Κ.Α.-Η.
Στο 5o παιχνίδι τους, για την τελική φάση (final 6) του Πρωταθλήματος Παίδων της ΕΣΚΑ-Η, της περιόδου 2017-18, οι παίδες του Α.Σ.Κ. ηττήθηκαν εντός έδρας από την αντίστοιχη της Προοδευτικής Γ.Σ. με 43-64. Το παιχνίδι ήταν μέτριο από ποιοτικής πλευράς. Η ομάδα του Α.Σ.Κ. βρέθηκε σε κακή ημέρα, έκανε πολλά λάθη και αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας αφού η αντίπαλός του πίεζε σε όλο το γήπεδο και καθ’ όλη την διάρκεια. Η Πατρινή ομάδα ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένη και διαβασμένη, πήρε από την αρχή κεφάλι και δεν το άφησε καθόλου, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του σκορ κατά την διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας έτσι σε μια άνετη και δίκαιη νίκη.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 7-17, 16-21, 30-43, 43-64
ΑΣΚ: Κουράκος 7π, Βουργίδης Β., Σταθάτος 5π (1τρ), Αναγνωστάκης 5π, Βεζυργιαννόπουλος, Καββαδίας 2π, Γκαβός 12π, Βαλλιανάτος 2π, Μανίκας 5π, Χριστοφοράτος 5π.
Προπονητής: Πάνος Ματιάτος
Βοηθός Προπονητή: Γιάννης Βουργίδης
Έφοροι : Γιώργος Κουράκος, Γιώργος Γιαννάτος

Από το Γραφείο Τύπου του ΑΣΚ

2 3 4

Related Posts