Σημαντική η παρουσία του Δήμου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Στοκχόλμη

Με κεντρικό στόχο του Δήμου Κεφαλονιάς την αύξηση του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος από τις Σκανδιναβικές Χώρες προς το Νησί, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στη Σουηδία.
Στο Περίπτερο της ΠΕΔΙΝ ,υπό την οργανωτική εποπτεία του Προϊσταμένου Τουρισμού κ. Σταύρου Κουρή Κορκού και την επικοινωνιακή προβολή του Νησιού από τον Α/Δήμαρχο κ.Ευάγγελο Κεκάτο, έγινε μεγάλος αριθμός συναντήσεων με Ταξιδιωτικούς Πράκτορες και Στελέχη της Τουριστικής Βιομηχανίας. Ξεχωριστής σημασίας ήταν η συνεργασία με τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Δημήτριο Τουλούπα και τα Στελέχη του ΕΟΤ κ.Παύλο Μούρμα (Action Director) και κ. Αλεξάνδρα Σαραντίδη (Media & Public Relations), ενώ ιδιαίτερη τιμή ήταν η επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σουηδίας και Σκανδιναβικών Χωρών κ.κ. Κλεόπα , ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλονιά και υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της θρησκευτικής Περιήγησης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στην κ. Σαραντίδη, η οποία μέσω του διακεκριμένου Δημοσιογράφου στη Δανία κ. Johni Baslev συνέβαλε στη δημοσίευση δύο εξαιρετικών άρθρων ταξιδιωτικής προβολής της Κεφαλονιάς στην εφημερίδα Berlingske, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Δανίας.
Επιπλέον, η συνεργασία με τη Διευθύντρια του Apollo, που διακινεί χιλιάδες Τουρίστες από τις Σκανδιναβικές Χώρες προς την Κεφαλονιά κ. Nina Hornewall εντόπισε τις επιμέρους παραμέτρους περαιτέρω βελτίωσης των ποιοτικών δεικτών παροχής υπηρεσιών. Τέλος, η συνεργασία με το Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά ενίσχυσε τις δράσεις επικοινωνίας μεταξύ των δύο Νησιών κυρίως σε Πολιτιστικό Επίπεδο. Με τις ευχαριστίες του Δήμου Κεφαλονιάς προς την ΠΕΔΙΝ για την πρωτοβουλία ενίσχυσης των δράσεων Τουριστικής προβολής των Νησιών του Ιονίου επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της συμμετοχής σε διεθνείς Εκθέσεις, που αποτελούν το διαχρονικό κλασσικό διεθνή τρόπο προβολής προορισμών και ενίσχυσης του ενδιαφέροντος επισκεψιμότητας. Επόμενη δράση Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς είναι στο θέμα του Τουρισμού Κρουαζιερόπλοιων και θα γίνει με τη συμμετοχή του κ .Κεκάτου, ως εκπροσώπου του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση στη Seatrade Miami, όπου ανελλιπώς ο Δήμος συμμετέχει τα τελευταία έξι χρόνια με ορατό αποτέλεσμα το διπλασιασμό των προσεγγίσεων Κρουαζιερόπλοιων για το 2018 στο Νησί.

Από τον Δήμο Κεφαλονιάς

2 3

Related Posts