Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Τις καινοτόμες ιδέες πρέπει να τις κάνουμε πράξη ζωής»

Τα έπαθλα στις νικήτριες ομάδες του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων, απένειμε το βράδυ της Τετάρτης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων με θέμα «Καινοτομία και Δημιουργικότητα: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη νέα γενιά».
Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο 2, του τμήματος Ιστορίας του Ιουνίου Πανεπιστημίου, παρευρέθησαν καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι βραβευθέντες μαθητές, οι γονείς τους και οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν ενεργά στις καινοτόμες προτάσεις των μαθητών. «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να επιβραβεύσουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια και να την επεκτείνουμε και στο φοιτητικό κοινό, πέρα από τα όρια της πανεπιστημιακής κοινότητας της Κέρκυρας και στα υπόλοιπα τα νησιά του Ιονίου. Θέλουμε και μπορούμε να πάμε στο τελικό στάδιο , στη δυνατότητα εφαρμογής των ιδεών, επί του πρακτέου, στην πράξη της ζωής» επεσήμανε μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, που κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές για τις καινοτόμες ιδέες τους και να καθίσει μαζί τους στα έδρανα του Αμφιθεάτρου.
Στη σεμνή τελετή απονομής των επάθλων επιβραβεύτηκαν οι δύο νικήτριες ομάδες του Ionio Student Innovation, το Γυμνάσιο Φαιάκων στην κατηγορία «Προϊόντος» το «Σύγχρονο μπαστούνι» και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας στην κατηγορία «Εφαρμογής» για την καινοτόμα ιδέα «Ε-move». Ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά το 2017 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο,με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Κύριος στόχος του διαγωνισμού, ήταν η ανάδειξη της νεανικής καινοτομικής και της δημιουργικής σκέψης για την προδιαγραφή πρακτικών ιδεών που καλύπτουν ένα ευρύ σύνολο θεματικών περιοχών, όπως η πληροφορική, η τεχνολογία, η καθημερινότητα και τα προβλήματα του πολίτη, ο πολιτισμός κ.α. Παράλληλα, ο διαγωνισμός είχε ως σκοπό το να εκπαιδευτούν οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Κέρκυρας, σε χρήσιμες δεξιότητες που προάγουν την δημιουργική και καινοτομική σκέψη.
Οι νικητήριες ομάδες, εκτός των βραβείων τους, θα λάβουν και δώρο που χορηγεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του προγράμματος Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020, που είναι ένα tablet για τον κάθε μαθητή, ενώ και οι δέκα μαθητικές ομάδες με πενήντα συμμετέχοντες μαθητές και τους οχτώ καθηγητές τους, έλαβαν δίπλωμα συμμετοχής. Εισηγητές της χθεσινής ημερίδας ήταν ο Nικόλαος Σκίκος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής, ο Αργύρης Τζικόπουλος, Διευθυντής Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και η Άντα Πατέλη, αναπλ. Καθηγήτρια του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση των επιχειρήσεων Corfuland και Salty Bag από εκπροσώπους τους, ως επιτυχημένες εφαρμογές μιας καινοτόμου ιδέας. Το παρόν στην ημερίδα, έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων νήσων Γιάννης Φοντάνας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Χονδρογιάννης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Γκούσης.
Συνδιοργανωτές του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων, που έγινε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η ΕΥΔ Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τη ενεργή στήριξη της Π.Ε.ΚΑ.Π. (Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής) Ιονίων Νήσων, το ΤΕΕ τμήμα Κέρκυρας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

2 3 4

Related Posts