Έσπασε την κατάρα, με επική ανατροπή ο Παλληξουριακός πήρε το Κύπελλο

Όσα δεν έγιναν σε 85 περίπου λεπτά έγιναν στα τελευταία πέντε του ματς και άλλα τόσα των καθυστερήσεων, όπου ο Παλληξουριακός κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1, να νικήσει τους Πρόννους με 2-1 και να στεφθεί Κυπελλούχος Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
Ο καιρός καλός, το γήπεδο σχεδόν γεμάτο, η ατμόσφαιρα άκρως ποδοσφαιρική και οι μαζορέτες έδιναν το δικό τους ρεσιτάλ πριν από την έναρξη του αγώνα στα Φαρακλάτα. Δύο ομάδες κυριολεκτικά διψασμένες για το τρόπαιο θα διασταύρωναν τα ξίφη τους. Ο Παλληξουριακός με τέσσερις χαμένους τελικούς από το 2001 και μετά και οι Πρόννοι, που για πρώτη φορά στην ιστορία τους διεκδικούσαν το τρόπαιο. Φαβορί υπήρχε στα χαρτιά και μάλιστα μεγάλο, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για να επιβεβαιωθεί αυτό μέσα στο γήπεδο. Ήταν το λεπτό που ο Μάκης Πολλάκης έσπρωχνε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Παπαβασιλείου ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή που ξεκίνησε ο ίδιος στο 86. Το τι ακολούθησε είναι περιττό να αποτυπωθεί με λέξεις, αφού παίκτες, πάγκος και φίλαθλοι έγιναν ένα για το Κύπελλο που επέστρεφε στο Ληξούρι μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

Επέβαλαν το παιχνίδι τους οι Πρόννοι και προηγήθηκαν
Το ματς ξεκίνησε όπως το περιμέναμε, με τον Παλληξουριακό να έχει κατοχή μπάλας, να δημιουργεί και να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο ματς. Συγκεκριμένα μόλις στο 3 ο Στάθης Βαλεντής πέρασε για τον Ηλία Αντωνάτο στα όρια της μεγάλης περιοχής, αυτός έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει οριακά κοντά από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου άουτ. Και εκεί που έλεγες ότι ο Παλληξουριακός θα επιβάλλει νωρίς τον ρυθμό του και θα φτάσει πρώτος στο γκολ, μετά το πεντάλεπτο οι Πρόννοι άρχισαν να κρατούν περισσότερο την μπάλα και παράλληλα να μην επιτρέπουν στην ομάδα του Ληξουρίου να κάνει παιχνίδι. Στο 14 ήρθε η ψυχρολουσία για τους μετέπειτα κυπελλούχους και παράλληλα η φρενίτιδα στους παίκτες και στους φιλάθλους των Πρόννων, που οριακά ήταν περισσότεροι στο γήπεδο. Ο Παπαδημητρόπουλος θα βγάλει μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Στάβερη και αυτός με εκπληκτικό σουτ θα αφήσει… άγαλμα τον Σκαμαντζούρα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Τρία λεπτά αργότερα ο Παλληξουριακός παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Λυκούδης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Παπαβασιλείου έκανε κακή έξοδο, ο Αντωνάτος έπιασε την κεφαλιά, όμως πάνω στην γραμμή απομάκρυνε ο Χρήστος Κουρκουμέλης. Από εκεί και πέρα το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τους Πρόννους να ελέγχουν το ματς και τους παίκτες του Παλληξουριακού να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό.

Πολλάκης και Μπράτι εξέθεσαν τον προπονητή τους και πήραν το Κύπελλο
Στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο. Οι Πρόννοι παίζοντας σωστά και πειθαρχημένα δεν άφηναν κανένα περιθώριο στον Παλληξουριακό να πλησιάσει την περιοχή τους και αυτό γινόταν ο Παπαδημητρόπουλος καθάριζε κάθε υποψία φάσης που πήγαιναν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι». Στο 61 το φάουλ του Ζερβού από καλή θέση θα περάσει μόλις άουτ και ένα λεπτό αργότερα θα γίνει η κίνηση που άλλαξε τα πάντα στο ματς. Θα περάσουν στο γήπεδο ο Μπράτι και ο Πολλάκης και θα κάνουν στη συνέχεια… όργια. Στο 64 το σουτ του Μπράτι από τα όρια της περιοχής θα εξουδετερώσει ο Παπαβασιλείου και στο 68 ο μέσος του Παλληξουριακού θα αναγκάσει τον τερματοφύλακα των Πρόννων να κάνει εξαιρετική απόκρουση στο νέο σουτ που επιχείρησε. Ένα λεπτό αργότερα ο… δαιμονισμένος Μπράτι θα περάσει μπαλιά πάρε-βάλε στον Μουρελάτο μέσα στην περιοχή και δεξιά, όμως το σουτ του νεαρού θα φύγει πάνω από τα δοκάρια των Πρόννων. Στο 75 ήταν η σειρά του Αλέξη Λυκούδη να δοκιμάσει το πόδι του εκτός περιοχής, όμως και πάλι ο Παπαβασιλείου με διπλή προσπάθεια θα πει όχι και θα κρατήσει το προβάδισμα για την ομάδα του.

Τρέλα στο δεύτερο γκολ, ο MVP και η αποβολή Μοντεσάντου
Φτάνουμε στο 81 όπου ο Μπράτι θα βγάλει τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κόμητας θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας, όμως για μερικά εκατοστά δεν θα πιάσει την κεφαλιά προς τα ανυπεράσπιστα δίχτυα μετά την άσχημη έξοδο του Παπαβασιλείου. Όσο περνούσαν τα λεπτά όλο και περισσότερο ανέβαινε ο Παλληξουριακός και στο 86 ο κεντρικός του αμυντικός, ο Γιάννης Ζάβαλης κινήθηκε σε χώρο έξω αριστερά. Έκανε την σέντρα και ο Πολλάκης με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 89 μετά από ατομική προσπάθεια του Μπράτι, η μπάλα έφτασε στον Μουρελάτο μέσα στην περιοχή, αλλά και πάλι ο νεαρός αστόχησε από καλή θέση. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουρελάτος έφυγε από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα των Πρόννων και από κοντά ο Πολλάκης με σουτ έκανε το 2-1 για τον Παλληξουριακό και οι κερκίδες που ήταν οι φίλοι της ομάδας του Ληξουρίου παραλίγο να πέσουν. Ένα λεπτό αργότερα ο Μοντεσάντος άνοιξε έντονο διάλογο με την κερκίδα των φίλων του Παλληξουριακού, είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αμέσως την κόκκινη και αποβλήθηκε. Κατά την έξοδό του συνέχισε τις… φιλοφρονήσεις με τους Ληξουριώτες και χρειάστηκε να κατέβει από την κερκίδα ο πρόεδρος της ομάδας, Σπύρος Σολωμός για να τον συνοδεύσει στα αποδυτήρια. MVP δικαιότατα ψηφίστηκε από τους ανθρώπους των ΜΜΕ ο Μάκης Πολλάκης, που μετά τη λήξη του ματς παρέλαβε το αγαλματάκι από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Σάββα Σαββαόγλου.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Σπύρος Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Καππάτος (58 Μπράτι), Ζάβαλης, Ζερβός, Λυκούδης, Κόμητας, Βαλεντής Στ. (58 Βαλεντής Αγγ.), Αντωνάτος (62 Πολλάκης), Χασάι, Μουρελάτος, Αραβαντινός.
ΠΡΟΝΝΟΙ: (Δημήτρης Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α. Σπαθής, Κουρκουμέλης Χρ. (82 Λιαζάι), Παπαδημητρόπουλος, Τραυλός (60 Κατσιλίδης), Ζαρνακούπης, Κουρκουμέλης Σπ., Μοντεσάντος, Μπάμπης (70 Περαμαντζής), Στάβερης (87 Αναγνώστης).

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

Related Posts