«Ομπρέλα» το Επιμελητήριο για τους επαγγελματίες κόντρα στους ανηλεείς ελέγχους

Προβληματισμό έχει επιφέρει στην αγορά της Κεφαλονιάς οι συνεχείς και εξοντωτικοί έλεγχοι που γίνονται από όλους τους ελεκτικούς μηχανισμούς του κράτους στους επαγγελματίες του νησιού, έχοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε ακόμη στον Μάρτιο.
Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς των επαγγελματιών και με πρωτοβουλία του προέδρου του, Σταύρου Σπαθή και του Γραμματέα του, Χρήστου Καμπανού, συγκαλέστηκε σύσκεψη για να ακουστούν οι επαγγελματίες και να παρθούν κάποια μέτρα προστασίας. Στην εισήγησή του ο Σταύρος Σπαθής είπε: «Θέλουμε τον έλεγχο, αρκεί αυτός να γίνεται σε κανονικά πλαίσια. Οι ελεγκτές δεν πρέπει να το παρατραβούν και να σέβονται τους επαγγελματίες. Οι επαγγελματίες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με την καλή έννοια και να κάνουν κάποιες κινήσεις όπως πρώτα από όλα με την Βουλευτή του νησιού. Ναι στους ελέγχους, αλλά όχι στους τραμπουκισμούς και τους τεντιμποϊσμούς. Είναι άδικο για κάθε επαγγελματία που κάνει μια παράβαση να στοχοποιείται και να διαπομπεύεται και αυτό το έζησαν στο πετσί τους αρκετοί επαγγελματίες, ανάμεσά τους και η δική μου επιχείρηση. Το Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους και τους υπόλοιπους φορείς, είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε συνάντηση τόσο με την Βουλευτή όσο και με τα κλιμάκια που διενεργούν τους ελέγχους, προκειμένου στην πρώτη περίπτωση να ενημερωθεί η Βουλευτής ότι οι επαγγελματίες δεν είναι απατεώνες ή κλέφτες (έτσι τους αντιμετωπίζουν) και στην δεύτερη περίπτωση να ενημερωθούν τα κλιμάκια ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που σε καθημερινή βάση παλεύουν για το μεροκάματο και δεν πρέπει να έχουν άσχημη αντιμετώπιση».

Ο παιδεραστής και η… έφοδος με όπλο
Ο γραμματέας του Επιμελητηρίου, Χρήστος Καμπανός στη δική του τοποθέτηση ήταν ιδιαίτερα καυστικός λέγοντας: «Δεν είμαστε κατά των ελέγχων, αυτοί πρέπει να γίνονται, ωστόσο το ζήτημα είναι ο τρόπος που γίνεται. Έρχονται να ελέγξουν και να εισπράξουν το μεροκάματο για το κράτος. Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε η συνάντηση με τη Βουλευτή, ώστε να βοηθήσει σε μια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι οι επαγγελματίες, αφού μας θεωρούν εκ προοιμίου απατεώνες. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα του κλεισίματος των καταστημάτων, αφού το κράτος έχει καταφέρει να δείχνει με το δάκτυλο τον φοροφυγά και να καλύπτει τους παιδεραστές». Η Κατερίνα Ατσάρου, εκπρόσωπος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλλικής δήλωσε ότι «οι επαγγελματίες δεν έχουν καμία ελπίδα όσες επιστολές σταλούν και όσες συναντήσεις γίνουν με την Βουλευτή του νησιού, αφού ο νόμος περί ελέγχων δεν μπορεί να καταργηθεί». Μάλιστα σημείωσε ότι «σε κάποια καταλύματα της Παλλικής οι ελεγκτές μπήκαν για έλεγχο και οι αστυνομικοί που τους συνόδευαν οπλοφορούσαν έχοντας τα όπλα τους σε κοινή θεά τρομοκρατώντας τους πελάτες και κάνοντας παράλληλα δυσφήμηση στην επιχείρηση».

Είμαστε φοροαμυνόμενοι και όχι φοροφυγάδες
Ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Μιχάλης Μαρκάτος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο και τον πρόεδρό του για αυτή την πρωτοβουλία τόνισε: «Για να φτάσουν οι επαγγελματίες σε αυτό το σημείο φταίνε κάποιοι άλλοι. Το κράτος μας έχει γονατίσει με τους φόρους και ορισμένοι φοροδιαφεύγουν για να καταφέρουν να επιζήσουν. Πρέπει όλοι μαζί (Επιμελητήριο, Σύλλογοι, Φορείς) να είναι ενωμένοι στην αντίδραση». Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης, Δημήτρης Τζανετάτος σημείωσε: Όλοι εμείς είμαστε φοροαμυνόμενοι και όχι φοροφυγάδες. Το κράτος σε καθιστά όμηρο ανά πάσα στιγμή για να σε ελέγχει. Θέλουμε περισσότερο σεβασμό από αυτούς που διενεργούν τους ελέγχους, να μας λένε το όνομά τους, να ξέρουμε με ποιον μιλάμε. Ωστόσο, θεωρώ ότι το βασικό είναι η μείωση των φόρων και όχι οι έλεγχοι». Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι περισσότεροι Σύλλογοι και Φορείς, ωστόσο έλειπε ο εκπρόσωπος της Κράνης και αυτό έφερε την δυσαρέσκεια του Σταύρου Σπαθή εκφράζοντας παρρησία τα παράπονά του για έναν Σύλλογο που υπηρέτησε για οκτώ χρόνια ο ίδιος κατέχοντας το αξίωμα του προέδρου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

2 3 4 5 6

 

Related Posts