Συμμετοχή Νεολαίας Αδελφότητας Πειραιά στο 1ο Φόρουμ Απανταχού Νέων Ελλήνων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action», στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2018 στην Αθήνα. 350 νέοι Έλληνες, από 20 χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν να συγκινήσουν τον Ελληνισμό σε όλα τα μήκη της γης με τη συλλογική τους δράση και την αγάπη τους για τη χώρα μας & τον πολιτισμό μας.
Το τμήμα Νεολαίας της Αδελφότητας εκπροσώπησαν η υπεύθυνη νεολαίας, κα Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, κα Χρύσα Κοκκόση & το μέλος της νεολαίας μας κα Αικατερίνη Ζεππάτου ενώ τις εκδηλώσεις του Φόρουμ τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Αδελφότητας κα Μαριολένη Νεοφύτου & πλήθος συμπατριωτών μας. Η «Συνάντηση» ετούτη, η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία 9 παγκόσμιων ελληνικών οργανώσεων στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2016-2018 της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου, συνιστά ένα σημαντικό βήμα για τη συνεργασία των Απανταχού Νέων Ελλήνων με σκοπό την επίτευξη και την υλοποίηση κοινών στόχων και επιδιώξεων. Σχετικά με τις εκδηλώσεις του διημέρου, το Σάββατο 31 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο έγινε η έναρξη των εργασιών του Φόρουμ ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε ο «Χορός Φιλίας» στο Σύνταγμα όπου 500 νέοι και νέες από πέντε ηπείρους σχημάτισαν μια συμβολική σπείρα που αγκάλιασε το σήμερα με το χθες και το αύριο.
Κατά την δεύτερη ημέρα του Φόρουμ, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την Λειτουργία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, & στη συνέχεια στο Ζάππειο Μέγαρο έλαβαν χώρα οι ομάδες εργασίας (workshops) με θέματα αναφορικά με την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό, την Οικονομία και την Ανάπτυξη της Ελλάδας, τις Σχέσεις Ελλάδας -Διασποράς, την Ορθοδοξία & τη Χριστιανική Κληρονομιά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όλοι οι νέοι ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέσω της εκστρατείας «#bringthemarbleshome» που κορυφώθηκε με πορεία από το Ζάππειο Μέγαρο προς τον ιερό λόφο της Πνύκας, αιώνιο σύμβολο της αρχαίας αθηναϊκής Δημοκρατίας. Στην Πνύκα πραγματοποιήθηκε & η τελετή λήξης της εκδήλωσης, όπου ανεγνώσθη το ψήφισμα του Φόρουμ. Η ημέρα έκλεισε με μια ιδιαίτερα σημαντική διάλεξη του διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή, στο αμφιθέατρο του Μουσείου.
Το Φόρουμ διοργανώθηκε από τις εξής 9 οργανώσεις: Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Νεολαία Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, Νεολαία Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων, Νεολαία Παναρκαδικού Παγκόσμιου Συμβουλίου, Νεολαία Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ, Νεολαία Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Διοργανωτές & Συμμετέχοντες! Ευχαριστούμε, επίσης, από καρδιάς για την άψογη συνεργασία την κα Βικτώρια Αραμπατζή, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, καθώς & την συμπατριώτισσά μας κα Εύα Παπαδάτου εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Ευελπιστούμε & εις άλλες όμορφες εμπειρίες μέσω της συνεργασίας μας με νέους αντίστοιχων συλλόγων καθώς και στη συνέχιση των εργασιών των ομάδων μας προκειμένου η συνάντηση αυτή να αδράξει καρπούς & στο μέλλον.

Για το Δ.Σ.
Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, υπεύθυνη νεολαίας

2 3 4 5

Related Posts