Κόλλησαν στο «μηδέν» Εικοσιμία και Διλινάτα, έβαλαν στο… κόλπο τους Πρόννους

Ο κακές καιρικές συνθήκες, με τον πολύ δυνατό αέρα που επικρατούσε στις Κεραμειές, Εικοσιμία και Διλινάτα… ταλαιπώρησαν το ποδόσφαιρο στο μεταξύ τους ματς για τα μπαράζ του τίτλου και έμειναν στο 0-0 δίνοντας δικαίωμα στους Πρόννους να ελπίζουν.
Ο αγώνας ήταν από τους χειρότερους που έχουν γίνει φέτος, αφού καταγράφηκαν συνολικά επτά φάσεις, εκ των οποίων οι τρεις μπορεί να θεωρηθούν άμεσες ευκαιρίες για γκολ. Τα Διλινάτα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μια φάση στο 76, όταν κόπηκε με οφσάιντ ο Λευτέρης Καλαφάτης, ο οποίος ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Σέσα. Οι διαμαρτυρίες ήταν πολύ έντονες και μόνο μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ο διαιτητής προσπέρασε τη φάση μόνο με κίτρινες κάρτες. Τα Διλινάτα ξεκίνησαν αρκετά δυνατά το ματς δημιουργώντας δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 3 ο Κλειτογιάννης με ωραία κάθετη μπαλιά θα βγάλει σε θέση βολής τον Βουκελάτο, που θα πλασάρει τον Σέσα στην έξοδό του, όμως η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία της Εικοσιμίας. Δύο λεπτά αργότερα ο Γεράσιμος Τζωρτζάτος θα βρεθεί μέσα στην περιοχή και αριστερά, θα κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Σέσα περνώντας άουτ. Από το σημείο αυτό και μετά ο αέρας πήρε και… σήκωσε τους ποδοσφαιριστές, που δεν μπορούσαν να αλλάξουν τρίτη πάσα μεταξύ τους. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Ντετλάλα θα κάνει σέντρα σουτ από τα δεξιά, η μπάλα θα πάρει περίεργη τροχιά και την τελευταία στιγμή ο Σέσα θα την πετάξει σε κόρνερ.

Έκοψε με λανθασμένο οφσάιντ τα Διλινάτα ο βοηθός
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο δεν διορθώθηκαν σχεδόν καθόλου παρά τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές. Η Εικοσιμία είχε τον έλεγχο, έφτιαξε κάποιες φάσεις, αλλά ουσιαστικά ο Καλαφάτης δεν απειλήθηκε αληθινά. Στο 53 ο Μπάμπης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και προ του Μπούσι που ήταν έτοιμος για την καρφωτή κεφαλιά ο Καλαφάτης έδιωξε με γροθιές. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπούσι βρέθηκε αμαρκάριστος λίγο έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του τερματοφύλακα των Διλινάτων. Η φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες έγινε στο 76. Ο Τούρλας πέρασε καταπληκτική κάθετη πάσα στον Λευτέρη Καλαφάτη που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Σέσα, όμως ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του και ο διαιτητής υπέδειξε οφσάιντ. Λάθος του βοηθού, αφού ο επιθετικός των Διλινάτων βρισκόταν δύο μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό όταν πήρε την μπάλα. Η τελευταία φάση του αγώνα έγινε στο 82 όταν το σουτ του Κούρτι μπλόκαρε με δυσκολία ο Καλαφάτης. Η σημερινή ισοπαλία σε συνδυασμό με την χθεσινή νίκη των Πρόννων με 1-0 επί των Φωκάτων, τρεις ομάδες διακδικούν το πρωτάθλημα με ίδιες σχεδόν αξιώσεις. Διλινάτα στους 8 βαθμούς και Εικοσιμία με τους Πρόννους στους 5 φαίνεται να αφήνουν εκτός νυμφώνος τα Φωκάτα που δεν έχουν ακόμη βαθμό στα μπαράζ.
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Σέσα, Μπάμπης, Στεφανάτος, Πολλάτος Δ. (83 Κορσιάνος Π.), Φωκάς, Ζαμπαύτης, Λογκόνης (64 Κορσιάνος Α.), Μπούσι, Πολλάτος Α., Κούρτι, Καπλάνι.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Χρήστος Τζωρτζάτος), Καλαφάτης, Τζωρτζάτος Φ. (Καλαφάτης Λ.), Κλειτογιάννης, Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής, Τζωρτζάτος Χρ. (70 Νεστερένκο), Τούρλας, Τζωρτζάτος Γ. Ντετλάλα (83 Δούρος), Τζωρτζάτος Διον., Βουκελάτος (86 Κοσμάς).

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts