Μπιφτέκια γεμιστά με σπανάκι

Ο συνδυασμός κρέατος με λαχανικά μπορεί αρκετές φορές να μην πετυχαίνει και να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Σήμερα θα… παντρέψουμε τον κιμά με το σπανάκι και το αποτέλεσμα είναι το ιδανικό για το τραπέζι μας.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
800 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 ντομάτα μέτρια τριμμένη
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 αυγό
1 μέτριο κριθαρένιο παξιμάδι μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση
1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κρόκο αυγού
3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές ψίχα ψωμιού τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ντομάτα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αυγό, το παξιμάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά και πλάθουμε στρογγυλά λεπτά μπιφτέκια.

Για τη γέμιση:
Ζεματάμε για λίγο το σπανάκι και το στραγγίζουμε ώστε να μην έχει καθόλου νερά. Το σοτάρουμε ελαφρά με το λάδι και το κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, την παρμεζάνα, την ψίχα ψωμιού, λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Μοιράζουμε στα μισά μπιφτέκια τη γέμιση, αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο 2 εκ. Βάζουμε επάνω τα υπόλοιπα μπιφτέκια, πιέζοντας ελαφρά στις άκρες να ενωθούν. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκρίλ του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts