Ξεκινά στο Αργοστόλι το ΙΑ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο

Με την επίσημη εναρκτήρια συνεδρία, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος” (Κεντρική Αίθουσα) την Δευτέρα 21 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα ξεκινούν οι εργασίες του ΙΑ΄ Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου.
Ένα Συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 300 ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ανακοινώσεις που αφορούν στην Ιστορία και τον πολιτισμό των Επτανήσων από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Η παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου είναι ελεύθερη για όλους τους συμπολίτες μας. Η εναρκτήρια συνεδρία είναι αφιερωμένη τιμητικά στη μνήμη του νεοελληνιστή Γιώργου Γ. Αλισανδράτου για την υψίστης σημασίας συμβολή του στην ίδρυση και δράση της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών και γενικότερα για την επιστημονική συμβολή του στα Επτανησιακά Γράμματα. Το πρόγραμμα της Εναρκτήριας Συνεδρίας της Δευτέρας 21 Μαΐου έχει ως εξής:
Πρόεδροι της συνεδρίας: Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Χρύσα Μαλτέζου, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Αναστάσιος-Ιωάννης Μεταξάς, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, επίτιμος καθηγητής ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, τακτικό μέλος της Académie Européenne Interdisciplinaire des Sciences
18:00-19:00: Προσφωνήσεις, χαιρετισμοί, κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον ανώτερο παρόντα εκπρόσωπο της Πολιτείας.
19:00-19:20: Εισαγωγικά στο Συνέδριο και ενημέρωση για τον θεσμό των Πανιονίων Συνεδρίων από την τ. αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών Δώρα Φ. Μαρκάτου.
19:20-19:50: Διάλεξη από τον ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο με θέμα: «Η «διά σφαιριδίων ψηφοφορία»: Μια επτανησιακή συμβολή που εξακολουθεί να σημαδεύει την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας». Λήξη της πρώτης Ολομέλειας
20:00-20:30: Καλλιτεχνική εκδήλωση πανεπτανησιακού χαρακτήρα προς τιμή της εθνικής επετείου για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα από το Λύκειο των Ελληνίδων, Παράρτημα Αργοστολίου: «Κύμα το Ιόνιον».
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν από Τρίτη έως και Παρασκευή, πρωί και απόγευμα, στο Αργοστόλι, το Ληξούρι και τα Κουρκουμελάτα. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου
http://panionio.wordpress.com

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Related Posts