Καταγγελία από τον Ε.Α.Σ. για την αστυνομική φρουρά των έλεγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Κεφαλονιά-Ιθάκη

Καταγγέλλουμε δημόσια τόσο την Διοίκηση όσο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, για την μεθοδευμένη διαδικασία επιτόπιων ελέγχων που κάνει στις εγκαταστάσεις των ντόπιων γεωργοκτηνοτρόφων στα Νησιά μας, όλως μεροληπτικώς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους όρους και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ότι:
Οι επιτόπιοι έλεγχοι στα Νησιά μας πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ελεγκτές θυμίζοντας εποχές δικτατορίας.
Τι πραγματικά φοβούνται και γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας;
Μήπως θεωρεί τους ντόπιους γεωργοκτηνοτρόφους ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου;
Οι επιτόπιοι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιούνται δίχως να έχει ενημερωθεί εμπρόθεσμα ο ελεγχόμενος γεωργοκτηνοτρόφος με αποτέλεσμα ο παραγωγός να μην προσέρχεται στον έλεγχο και σκοπίμως να δέχεται ποινές, κυρώσεις και όχι μόνο.
Πως δικαιολογείται η εχθρική συμπεριφορά που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ντόπιων γεωργοκτηνοτρόφων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πεδίο συνεργασίας μεταξύ τους;
Ο ΕΑΣ Κεφαλληνίας & Ιθάκης προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των ντόπιων γεωργοκτηνοτρόφων έχει προσφύγει στη Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.
Για μια ακόμη φορά καλούμε :
τον Υπουργό Υ.Α.Α.Τ. & πολιτικό προϊστάμενο του ΟΠΕΚΕΠΕ
την Βουλευτή του Νομού
τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να πάρουν θέση

ΠΡΟΣ:
1) Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
2) Γενικό Γραμματέα Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
3) Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου του ΟΠΕΚΕΠΕ
4) Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων
5) Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Σας διαβιβάζουμε την από 11-05-2018 επιστολή-καταγγελία του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και παρακαλούμε όπως διερευνήσετε τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν και, σε περίπτωση που διαπιστωθούν αληθή, όπως προβείτε στις ενέργειες αρμοδιότητάς σας για τον τερματισμό των πρακτικών αυτών.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts