Αλματώδης η άνοδος των αεροπορικών αφίξεων του Μαΐου στα Ιόνια Νησιά

Σε διψήφια ποσοστά συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά η άνοδος των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά. Αυτό συνοδεύεται από ποιοτικά στοιχεία, σημαντικότερο των οποίων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Συγκεκριμένα τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό οι αφίξεις στα αεροδρόμια εμφάνισαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (στοιχεία Fraport):
Κέρκυρα: +24,25% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά και ακολουθούν η Γερμανική, η Πολωνική, η Ολλανδική, η Ιταλική, κλπ. Επίσης η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή, αφίξεις και αναχωρήσεις) παρουσίασε άνοδο +16,90%.
Άκτιο: +5,35% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά, ακολουθούν η Γερμανική, η Ολλανδική, της Δανίας, της Σουηδίας, κλπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή ) παρουσίασε άνοδο +7,10%
Κεφαλονιά: +33,80% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά και ακολουθούν η Ολλανδική, η Γερμανική, η Ιταλική , η Πολωνική, κλπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή) παρουσίασε άνοδο +23.90%
Ζάκυνθος: +21,30% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά, ακολουθούν η Πολωνική, η Ολλανδική, η Γερμανική, η Σουηδική, κλπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή) παρουσίασε άνοδο +9,70%.
Τα παραπάνω δεδομένα, ταυτίζονται με τις προβλέψεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ ανοδικά θα κινηθούν και οι επόμενοι μήνες της τουριστικής περιόδου. Οι Tour Operators αναζητούν περισσότερες κλίνες για το 2019, ενώ οι πωλήσεις για την επόμενη χρονιά “τρέχουν” ήδη προ διμήνου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Related Posts