Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στο Αργοστόλι

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά ακάθεκτη, με σύγχρονα μέσα, όπως είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, στην αρπαγή της περιουσίας του εργαζόμενου, του άνεργου, του ελεύθερου επαγγελματία, του αγρότη, του χαμηλοσυνταξιούχου, της λαϊκής οικογένειας.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στοχεύουν στα σπίτια των λαϊκών στρωμάτων. Στο κεφάλαιο εξασφαλίζουν τρόπους και μέσα για να ξεφεύγει. Ο δρόμος της “δίκαιης” ανάπτυξής που επαγγέλλεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι στρωμένος με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και νέα αντιλαϊκά μέτρα για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων. Η λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή, για την οποία σκίζει τα ιμάτιά της και η αξιωματική αντιπολίτευση όπως και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, σχεδιάζεται και αυτή με τις προδιαγραφές των μεγάλων επιχειρηματιών και των μονοπωλίων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Ήδη είναι ψηφισμένη η παραπέρα μείωση των συντάξεων όπως και η μείωση του αφορολογήτου για τις λαϊκές οικογένειες, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ μπροστά στην 4η αξιολόγηση ετοιμάζεται και νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Διέξοδο στα προβλήματά σου δεν θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ. και της ΟΕΣΠ & ΝΕ. Αυτοί βρίσκονται αλλού. Ανακαλύπτουν “ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν επ’ ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου” ή κρατούν “στάση αναμονής”, όπως λένε. Οι ημερίδες και τα παζάρια για το μερίδιο των μεσαίων επιχειρήσεων στην πίτα των μονοπωλίων δίνουν και παίρνουν, όμως για μια ακόμα φορά έδωσαν “χείρα βοηθείας προς την κυβέρνηση” με την παντελή απουσία τους από τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στις αρχές Γενάρη τις μέρες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Τα οράματα και οι σχεδιασμοί που υπηρετούν, είναι ξένα με τα δικά σου συμφέροντα γι’ αυτό και δεν βγάζουν άχνα όταν προετοιμάζεται νέος γύρος σφαγής σε βάρος σου. Γι’ αυτό στρογγυλοκάθονται σε κάθε κοινωνικό διάλογο και δεν έχουν καμία πρόθεση να οργανώσουν διεκδικήσεις.
Καλούμε τον κάθε συνάδελφο, που βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του να μην παραιτηθεί από την προσπάθεια να το σώσει, να έρθει σε επαφή με το σύλλογό του και την ΠΑΣΕΒΕ, να συντονίσουμε τον αγώνα από κοινού για να μην χαθεί καμία κατοικία, επαγγελματική στέγη και επαγγελματικός εξοπλισμός. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι μαζική και χρειάζεται να συνεχιστεί η δουλειά που έχουν ξεκινήσει τα σωματεία με τα μέλη τους και στην Κεφαλονιά σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο. Σας καλούμε την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 1:30 μ.μ. σε συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου για να αποτρέψουμε τον δεύτερο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που γίνεται στο Νομό μας και αφορά την πρώτη κατοικία συναδέλφισσας στη Σάμη.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Οι εκλεγμένοι με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ» στο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Τσιμάρας Νικόλαος, Γρηγορόπουλος Σταύρος

Related Posts