Κώστας Γρηγορόπουλος: «Το ποτήρι ξεχύλισε για τους αστυνομικούς Κεφαλονιάς-Ιθάκης»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Αρκετά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν και αναφέρθηκαν από τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Ενδεικτικά αναφέρονται:
Έλλειψη αστυνομικών υπαλλήλων, ερημοποίηση των υπηρεσιών, αποδεδειγμένα και κατ’ επανάληψη μή ορθή διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων (γήπεδα, πλειστηριασμοί, περιπολίες άνευ αντικειμένου ιδιαιτέρως την χειμερινή περίοδο, κλπ μέτρα) με εμφανές τον χαρακτήρα της υπερβολής χωρίς πραγματικό και ρεαλιστικό λόγο, συνεχής και κατ ‘ επανάληψη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων (κυρίως των διπλών νυχτερινών και της συστηματικής αλλαγής-ανάκλησης των ήδη προγραμματισμένων ημερησίων αναπαύσεων-ρεπό τα οποία ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία βάση και πολλές φορές ανακαλούνται). Φθορά με γρήγορους ρυθμούς του υλικοτεχικού εξοπλισμού (περιπολικά, φωτοτυπικά, εκτυπωτές), έλλειψη γραφικής ύλης και μελανιών στους εκτυπωτές, μεγάλες καταναλώσεις καυσίμων, αρκετές δαπάνες απλήρωτες και ελάχιστα προς μηδενικά χρηματικά ποσά στην παγία.
Κυρίαρχο θέμα συζήτησης και διάρκειας αποτέλεσε για άλλη μία φορά το μοντέλο της σύγχρονης αστυνόμευσης που εφαρμόζεται, το οποίο έχει να κάνει με την γενικότερη και την παραπάνω πολιτική του υπουργείου προστασίας του πολίτη το οποίο πλέον χαρακτηρίζεται από την ποσότητα και όχι την ποιότητα, με την υποχρεωτική συμπλήρωση των αριθμών. Υπέρογκες οι υπηρεσιακές ανάγκες που δεν δύναται να καλυφθούν. Ενδεικτικά αναφέρονται τα δεκαέξι (16) στον αριθμό περίπου συνεργεία αστυνομικών ελέγχων κάθε μήνα (στατιστικά ένα ανά δεύτερη ημέρα). Πολλά πάρεργα όπως η μεταφορά ψυχασθενών με αστυνομικά οχήματα και όχι ασθενοφόρα, υπολειτουργία της λέσχης κα. Η ένωσή μας καλείται να αγωνισθεί με κινητοποιήσεις και με έργα πλέον και όχι με λόγια ή συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα και θα το πράξει, για την επίλυση και την εξομάλυνση των προβλημάτων που αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν τα οποία γνωρίζει πολύ καλά η αστυνομική ηγεσία σε τοπικό και μη τοπικό επίπεδο, με μοναδικό γνώμονα των αστυνομικό υπάλληλο και θα δικαιωματά του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΠΑΣΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Related Posts