Εθνική Τραγωδία με πάνω από 50 νεκρούς στις φωτιές που έπληξαν την Αττική

Πάνω από 50 είναι οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα, καθώς έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα για αγνοούμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεργεία της οποίας επιχειρούν για τον εντοπισμό τους.
Ο δήμαρχος Ραφήναςεπιβεβαίωσε νωρίτερα την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν 26 νεκροί σε χωράφι, 30 μέτρα από τη θάλασσα. “Σε λίγο θα επιβεβαιωθεί μία πληροφορία για ακόμη περισσότερους νεκρούς, διότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που είναι καμένοι στα σπίτια τους και ακόμα δεν έχει γίνει διακομιδή. Πιστεύω ότι θα πλησιάσουν τον αριθμό των 60”, είπε ο δήμαρχος Ραφήνας και πρόσθεσε: “Δεν έχω πλήρη εικόνα πόσοι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν. Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι ακόμα. Δεν έχω ακριβή αριθμό αγνοουμένων, αλλά γνωρίζω παιδιά τα οποία αναζητούν τους γονείς τους… Εκτίμηση μου είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν… Οι νεκροί βρέθηκαν κοντά στη θάλασσα σε ένα χέρσο κομμάτι και πνίγηκαν προφανώς από τον καπνό”. “Έχω δει και νεκρούς που είναι σε σπίτια και δεν έχει περάσει κανένας να τους πάρει”, σημείωσε.
Κάποιοι από τους νεκρούς που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισυνελέγησαν από τη φρεγάτα «Έλλη», τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά μικρά παιδιά. Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους. Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης, ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα, αλλά πνίγηκαν. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματίες έχουν αυξηθεί στους 150, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία. Έκκληση για ψυχραιμία και για προστασία της ανθρώπινης ζωής έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής, όπου προηγήθηκε σύσκεψη για να ενημερωθεί για την κατάσταση και το μέγεθος της καταστροφής από το τριπλό πύρινο μέτωπο στην Αττική.

Επιμέλεια Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts