Πλαστογραφήσεις και ψέματα πάνω από τις σορούς των θυμάτων

Είναι τουλάχιστον τραγικό. Όπως αποκαλύπτεται υπήρξε συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου με ευθύνη της Περιφέρειας, ωστόσο αυτή η συνεδρίαση έγινε, όπως όλα δείχνουν πολύ αργά. Στις οκτώ, και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία είχαν ήδη βρει μαρτυρικό θάνατο δεκάδες άνθρωποι.
Την ίδια ώρα με αφορμή αυτή τη συνεδρίαση αυτή έχει ξεσπάσει ένας πραγματικός πόλεμος για το εάν δόθηκε ή όχι εντολή εκκένωσης με τον δήμαρχο Ραφήνας να φτάνει σε σημείο να καταγγείλει πλαστογράφηση εγγράφου από μέρους της περιφερειακής συμβούλου πολιτικής προστασίας Γιάννας Τσούπρα, προκειμένου να του αποδοθούν ευθύνες. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι μαζί στις 7” έγινε σύγκλιση συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή δημάρχων, αστυνομίας, πυροσβεστικής και άλλων παραγόντων και συντάχθηκε πρακτικό στο οποίο αναφέρεται ότι ενημερώθηκε ο ίδιος για την εκκένωση της περιοχής. Ο Δήμαρχος Ραφήνας καταγγέλλει ότι ούτε ο ίδιος ήταν παρόν στη συνεδρίαση του οργάνου, ούτε και ποτέ πήρε εντολή για εκκένωση της περιοχής. Σύμφωνα με την εκπομπή η περιφερειακή σύμβουλος ανέφερε ότι όλα όσα λέει ο Δήμαρχος δεν ισχύουν και επικαλείται ως μάρτυρες τους ίδιους ανθρώπους που επικαλείται και εκείνος, αλλά και τον δήμαρχο Μαραθώνα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου.
Ο κ. Ζαμάνης, ο Δήμαρχος Διονύσου, τον οποίο επικαλείται ο κ. Μπουρνούς λέει ότι το όργανο συγκλήθηκε, ο ίδιος, όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, έμεινε για λίγο, ενώ σημειώνει ότι ο δήμαρχος Ραφήνας ή κάποιος εκπρόσωπος του δήμου Ραφήνας δεν ήταν στη συνεδρίαση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου από την πλευρά του ανέφερε πως δεν γνωρίζει εάν έγινε ενημέρωση του κ. Μπουρνούς. Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι επικράτησε απόλυτη σύγχυση. Είτε δόθηκε είτε όχι εντολή εκκένωσης, η ουσία μένει η ίδια. Προσπάθεια εκκένωσης δεν έγινε και οι άνθρωποι κάηκαν. Ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι υπήρξε σύγκληση ενός συντονιστικού οργάνου ενώ είχαν ήδη χαθεί οι περισσότεροι άνθρωποι στις 20:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Τώρα οι αρμόδιοι για την προστασία των πολιτών παίζουν στις πλάτες νεκρών και κατεστραμμένων ανθρώπων μπαλάκι με τις ευθύνες που ανήκουν στους ίδιους και μόνο.

Επιμέλεια Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts