Αφηγήσεις παραμυθιού στην Κεφαλονιά

Η αφηγήτρια Βιργινία Κοκκίνου επιστρέφει στο νησί της με μια βαλίτσα γεμάτη καινούριες ιστορίες. Από το Αργοστόλι μέχρι το Πυργί και από τα Διλινάτα μέχρι τα Μονοπωλάτα και τα Τζανάτα θα αραδιάσει τα παραμύθια της παρέα με μουσικές και τραγούδια.
Απόψε βρίσκεται στην πλατεία Καμπάνας όπου μαζί με δύο αξιόλογους μουσικούς, τον Εμμανουήλ Παλιάκη και τον Γιάννη Ανθόπουλο παρουσιάζουν μία μουσικοαφηγηματική παράσταση με θέμα τον Διόνυσο και το κρασί. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει φέτος στο νησί μας η ΚΕΔΗΚΕ και πιο συγκεκριμένα του τριήμερου αφιερώματος στα οινοποιεία του νησιού μας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:
-Στις 5 Αυγούστου κάνει μία στάση στο Πυργί με την παράσταση Ζώα, θεριά και δράκοι απλώθηκαν στην πλάση Τι θα γινόταν αν τα ζώα είχαν ανθρώπινη λαλιά; Αν μια αλεπού σας έλεγε ότι θα σας κάνει βασιλιά; Αν ένας δράκος φύλαγε μια χρυσή μηλιά; Αν ένα κοκοράκι κινούσε για το παλάτι του βασιλιά; Πονηριές, λαλίσματα κι ανεμοσκορπίσματα σ’ενα κεφάτο πάντρεμα αφήγησης και μουσικής. Κι όλα αυτά παρέα με τις μουσικές και τα τραγούδια του Γιάννη Ανθόπουλου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των καλοκαιριών δράσεων του Συλλόγου ο Αίνος και θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο Καστρί, στην είσοδο του χωριού, στις 8.30μμ.
-Στις 6 Αυγούστου θα βρίσκεται στα Διλινάτα προσπαθώντας να βοηθήσει τον άνθρωπο με το δέντρο στην καρδιά να ελευθερωθεί. Μία ιστορία για έναν βασιλιά κι ένα δέντρο. Ένα δέντρο που φύτρωσε μέσα στην καρδιά του βασιλιά. Και ποιος θα του το βγάλει; Παραμυθάδες ήρθανε, λόγια του ελαλήσαν για ένα κορίτσι που τρεχε μακριά από την αρκούδα, για ένα μικροβασιλιά που τα βαλε με δράκο, για μιας Νεράιδας τη γητειά. Μα τα κλαδιά δεν πέφτανε, τραγούδι περιμέναν. Λαϊκά παραμύθια της Ηπείρου μπλέκουν τα κλαδιά τους και μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των στοιχείων και των νεράιδων παρέα πάντα με τις μουσικές του Γιάννη Ανθόπουλου. Στην πλατεία του χωριού στις 8.30μμ. (η παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ).
-Στις 8 Αυγούστου ο μεγάλος πλάτανος στην πλατεία Τζανάτων θα αφουγκραστεί την ιστορία του βασιλιά με το δέντρο στην καρδιά. Μαζί του και όσοι βρεθούν εκεί να ταξιδέψουν με τα παραμύθια και τα τραγούδια που απαλύνουν τον πόνο της ψυχής. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τζανάτων (8.30μμ).
-Στις 11 Αυγούστου η ίδια παράσταση ταξιδεύει στον κήπο του Κτήματος Χαριτάτου, στα Μονοπωλάτα στο Ληξούρι. Η φιλόξενη οικογένεια με τα υπέροχα κρασιά ανοίγει την αυλή της για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του παραμυθιού στις 8.30μμ.

Κοκκίνου Βιργινία
Επίσημη Μεταφράστρια – Πτυχιούχος Ιονίου Πανεπιστήμιου

Related Posts