Εντυπωσιακή ήταν η χθεσινή έναρξη του Saristra Festival, του μεγάλου φεστιβάλ της Κεφαλονιάς

Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη ημέρα του Saristra Festival με τις εμφανίσεις των Chickn, Jack Heart,, 2 By Bukowski και The Steams και τα dj sets του Χρήστου Αγγελόπουλου και της ομάδας του presspop.gr να ξεσηκώνουν το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το χωριό των Παλιών Βλαχάτων.
Ο μεγάλος προσκεκλημένος της σημερινής ημέρας είναι ο τελευταίος gentleman της americana/ folk σκηνής, ο σπουδαίος Τεξανός μουσικός Josh T. Pearson, ο οποίος θα ανέβει στην σκηνή του Saristra Festival για ένα ένα μοναδικό live λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του album “Straight Hits!” – και ενώ το προηγούμενό του album (“Last of the Country Gentlemen”) συμπεριλήφθηκε στη λίστα του έγκριτου μουσικού περιοδικού Uncut με τα «50 Καλύτερα Singer/Songwriter Άλμπουμ Όλων των Εποχών». Επίσης σήμερα θα εμφανιστούν η Εβρίτικη Ζυγιά, το πενταμελές παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα που θα μας παρασύρει σε θρακιώτικο trance, ο FlökosH με ένα συναρπαστικό χαρμάνι με grime,electro και hip-hop, οι νοσταλγοί του ήχου της Sarah Records ta toy boy από την Θεσσαλονίκη, ενώ τη νεοσύστατη δεύτερη σκηνή το φεστιβάλ καταλαμβάνει η Melentini με τις ατμοσφαιρικές πολυεπίπεδες συνθέσεις.
Τα decks του Saristra θα ανάλαβει η Dj K.atou που θα μας παρασύρει στο dancefloor με τους υπνωτιστικούς house και techno ήχους της δεκαετίας του ‘90 από τη σκηνή του Ντιτρόιτ, του Σικάγο και της Φρανκφούρτης, ο Teranga Beat (aka Αδαμάντιος Καφετζής), ιδρυτής του ομώνυμου label που θα μας ταξιδέψει σε ξεχασμένα διαμάντια της Δυτικής Αφρικής από την δεκαετία του ‘60, του ‘70 και του ’80 και το γυναικείο electronic experimental δίδυμο των Prudence Tapes που θα κλείσει τη βραδιά με ένα ηλεκτροφόρο set. Στο εικαστικό τμήμα συνεχίζονται οι εκθέσεις των καλλιτεχνών: Ylena Katkova, Christiane Peschek, Susanne Schuda, Αλέξανδρου Ζάκκα, Αντρέα Παπαμιχαήλ, Cacao Rocks και της νικήτριας του φετινού «Open Call» (με καλλιτέχνες που κατάγονται ή διαμένουν στην Κεφαλονιά) Φωτεινής Χαραμαντά. Επίσης η ομαδική έκθεση «Συντρίμμια – She dreams» με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Κατερίνας Μπότσαρη, Δημήτρη Βαλλάτου, Χρήστου Γιαννόπουλου και Γιώργου Σουμερλή.
Στις παράλληλες δράσεις εμπλουτίζουν τη βιωματική φιλοσοφία του φεστιβάλ θα συνεχιστεί το σεμινάριο ξυλότορνου με τον Κώστα Αννίκα Δευτεραίο, ο μαραθώνιος ανάγνωσης του του αριστουργηματικού βιβλίου του Χέρμαν Μέλβιλ «Μόμπι Ντικ ή Η Φάλαινα», ενώ θα πραγματοποιηθεί ζωντανή εκτύπωση συλλεκτικής αφίσας βασισμένη στην παραδοσιακή τυπογραφία από το tipografio.gr, μάθημα yoga με την Νίκη Χάγια και απογευματινές δραστηριότητες για παιδιά. Τέλος στον Saristra Cinema συνεχίζονται το πανόραμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους σε συνεργασία με το SeaNema Open Air Film Festival.

2 3 unnamed

 

Related Posts