AB BASILOPOULOS
AB BASILOPOULOS

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον

By on August 8, 2018
κοτοπουλο

Μία ακόμη παραλλαγή μαγειρέματος κοτόπουλου θα σας δείξουμε σήμερα, η οποία δεν είναι διαδεδομένη και τόσο πολύ στην Κεφαλονιά. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο στήθη για να κάνουμε τη συνταγή λίγο πιο ελαφριά.

Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου
4 φέτες μπέικον
4 λεπτές φέτες γραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο λεμόνι
δυόσμο
θυμάρι
κορδόνι μαγειρικής

για τη γαρνιτούρα:
ντομάτα και αγγούρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα πάγκο τα στήθη του κοτόπουλου με τη πέτσα να κοιτάει προς τα εμάς. Με το αριστερό μας χέρι ασκούμε πίεση στο στήθος και με το άλλο το κόβουμε κατά μήκος λίγο πιο πάνω από τη μέση, χωρίς να το κόψουμε τελείως. Ανοίγουμε το κοτόπουλο και το γεμίζουμε με μπέικον και τη γραβιέρα, ψιλοκομμένο δυόσμο, θυμάρι προσθέτοντας παράλληλα και λίγο αλατοπίπερο. Το δένουμε με το σπάγκο, του προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το λεμόνι. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180ο C για 30-40 λεπτά. Αποσύρουμε, κόβουμε το κορδόνι και σερβίρουμε με σαλάτα αγγούρι και ντομάτα.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου