Στην κορυφή της Ευρώπης, στο άλμα τριπλούν, η Κεφαλλονίτισσα Βούλα Παπαχρήστου

Είναι, μάλιστα, Κεφαλλονίτισσα από την πλευρά της μητέρας της, η σπουδαία αθλήτρια, Βούλα Παπαχρήστου (το γένος Φραγκισκάτου). Έκπληξη για την επιτυχία της; Καμία… Όσοι την ζήσαμε στα “Βεργώτεια 2018” τόσο στη Συνέντευξη Τύπου στο Αργοστόλι, όσο και στο Στάδιο στο Ληξούρι, δεν είχαμε αμφιβολίες.
Η Βούλα θα τα κατάφερνε. Ήταν η κορυφαία αθλήτρια των αγώνων. Παρά το γεγονός ότι ήταν η αρχή της σεζόν πάλεψε σε όλες της τις προσπάθειες. Ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακή, ζητούσε διαρκώς το χειροκρότημα και την παρότρυνση των θεατών. Συμμετείχε στο μήκος όπου πρώτευσε με το αρκετά ικανοποιητικό 6.46. Ξέραμε όλοι, όμως, ότι θα πήγαινε αρκετά πιο μακριά, ότι είχε πολλές ακόμα δυνατότητες. Αυτό φαινόταν ξεκάθαρα και αποδείχτηκε και στο Βερολίνο, όπου ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, στο τριπλούν. Όμορφη, δυναμική, καλογυμνασμένη Κεφαλλονίτισσα έχει το μέλλον μπροστά της. Είναι, άλλωστε, 29 ετών. Έχει ακόμη περίπου έξι χρόνια αξιόλογης καριέρας, όπου μπορεί να πετύχει πολλά. Μεγάλο της όνειρο; Ένα μετάλλιο σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρει.
Ένας ακόμη αθλητής που συμμετείχε στα “Βεργώτεια 2018” και πήρε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου, καθώς πρώτευσε στο μήκος με 8.25 ήταν ο νεαρός Μίλτος Τεντόγλου. Οι επιτυχίες αυτές, όπως είναι φυσικό, ανεβάζουν πολύ το κύρος των “Βεργωτείων”, ο πήχης ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι Βούλα Παπαχρήστου και Μίλτος Τεντόγλου διάλεξαν το νησί μας και τη συγκεκριμένη διοργάνωση στο ξεκίνημα της προετοιμασίας τους και στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο. Δεν είναι υπερβολή, μάλιστα, να τονισθεί ότι η συμμετοχή τους στους αγώνες της 6ης Μαΐου,στο Ληξούρι, τους βοήθησε στο να παρουσιαστούν περισσότερο ετοιμοπόλεμοι στο Βερολίνο. Να δώσουμε συγχαρητήρια στους προπονητές και τους γυμναστές τους, στον ΣΕΓΑΣ, στις οικογένειές τους και στους ανθρώπους (αλλά και τους φορείς), που τους κάλεσαν στην Κεφαλονιά για τα “Βεργώτεια”. (Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας, Ίδρυμα Βεργωτή, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμο Κεφαλονιάς). Εκείνο που θα πρέπει να γίνει είναι να τους καλέσουμε και του χρόνου στα “Βεργώτεια”. Να τους καμαρώσουμε και πάλι και να τους τιμήσουμε για τις σπουδαίες επιτυχίες τους.

Νίκος Γιαννόπουλος
Δημοσιογράφος ΕΡΤ

 

Related Posts