«Ο λαός της Παλλικής δεν θα επιτρέψει το πολιτικό τερατούργημα, το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου»

Η κατάσταση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στον Νομό μας έχει περιπέσει σε δεινή θέση. Ουδέποτε στην ιστορία του τόπου μας έως σήμερα δεν ξαναβρέθηκε ο λαός μας αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση στα θέματα υγείας.
Είναι τραγικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του Νομού μας, αλλά και των διοικούντων των νοσοκομείων του τόπου μας. Οι πάντες διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί. Το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλληνίας επανειλημμένα έχει καταγγείλει στον εισαγγελέα την επισφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου εξ’ αιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας λειτουργεί πλέον μόνο με το 45% της οργανικής του δύναμης. Στο Γ.Ν. Ληξουρίου έκλεισε η παθολογική κλινική. Ψάχνουν τώρα να φέρουν παθολόγους γιατρούς στο Μαντζαβινάτειο , όταν επί τρία χρόνια έπραξαν ότι περνούσε από το χέρι τους, για να το απαξιώσουν και να το οδηγήσουν στον πλήρη μαρασμό του.
Κλείνουν το Μαντζαβινάτειο πιστοί στο πολιτικό τους δόγμα ότι η χώρα δεν σηκώνει άλλα Μαντζαβινάτεια. Αυτή είναι η πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας η οποία υλοποιείται από την 6η Υ.Π.Ε. και την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας. Δυστυχώς, το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο θα λειτουργεί πλέον ως εξωτερικά ιατρεία ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ως κέντρο υγείας, χωρίς καμία δυνατότητα ουσιαστικής νοσηλείας. Τι θα απογίνουν οι 600 με 700 ασθενείς που νοσηλεύονταν κάθε χρόνο στο Νοσοκομείο Ληξουρίου; Έχει να μας δώσει κάποια απάντηση γι’αυτό το ζήτημα η κυρία βουλευτής; Δεν βλέπει η ίδια πού οδηγείται η όλη κατάσταση με το Μαντζαβινάτειο; Τι έχει να μας απαντήσει πλέον; Ότι έγινε προκήρυξη για δύο παθολόγους γιατρούς και δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον; Ποιοί γιατροί θα ’ρθουν σ’ένα κλειστό νοσοκομείο; Το κλείσιμο του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου δεν θα περάσει. Ο λαός της Παλλικής δεν θα επιτρέψει αυτό το πολιτικό τερατούργημα.

Κίνημα Αλλαγής Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts