AB BASILOPOULOS
AB BASILOPOULOS

Φιλέτο γλώσσας με σάλτσα ντομάτας

By on August 26, 2018
γλωσσα

Αν και το μενού μας περιέχει σήμερα ψάρι, αποδεδειγμένα δύσκολο φαγητό, η συνταγή που θα σας προτείνουμε είναι πάρα πολύ εύκολη και συνάμα γρήγορη, αφού δεν θέλετε παραπάνω από μισή ώρα για ένα λαχταριστό πιάτο.

Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας
100 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασσο
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
5-6 πομοντόρια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
Χυμό από 2 μοσχολέμονα
1 σπιτικός ζωμός λαχανικών
200 ml καυτό νερό
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα φιλέτα της γλώσσας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε με το χυμό από τα μοσχολέμονα. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και στην συνέχεια μαγειρεύουμε τη σύβρασή μας. Όταν δέσει ελαφρά η σύβραση όλων των υλικών, περιχύνουμε με αυτήν τα φιλέτα της γλώσσας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-25 λεπτά.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου