Βασίλης Ρουχωτάς: «Εν όψει εκλογών άρχισε η διανομή σανού με πρώτο θύμα την Παλλική»

Προ ολίγων ημερών ο Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, ανήγγειλε την χρηματοδότηση της επισκευής του Θεάτρου Ληξουρίου με 900.000 ευρω και την διαμόρφωση του Πόρτου στο Λιμάνι Ληξουρίου με 400.000 ευρω.
Κύριε Περιφερειάρχη εμείς οι τεχνικοί (στους οποίους ανήκετε και εσείς απολαμβάνοντας την εκτίμηση των συναδέλφων σας και την δική μου βεβαίως) για την κατασκευή η επισκευή ενός τεχνικού έργου εκπονούμε την τεχνική μελέτη, συντάσσουμε τον προϋπολογισμό του έργου με βάση την ολοκληρωμένη μελέτη και ενημερώνουμε τον ιδιοκτήτη, εν προκειμένω τον Δήμο, για το ποσό που θα χρειαστεί για την κατασκευή ή την επισκευή του έργου που μας ανέθεσε, ώστε να κάνει το κουμάντο του να βρεί τις αναγκαίες πιστώσεις και να χρηματοδοτησει το έργο.
Θέλω παρεπιπτοντως να σας ενημερώσω ότι:
για την μελέτη επισκευής του θεάτρου δεν υπάρχει ακόμη ο μελετητής
με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν η πιθανότητα να εξευρεθεί μελετητής πριν από την παρέλευση ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ παρουσιάζεται ιδιαίτερα χλωμή (θα χαρώ να διαψευστώ)
Ο χρόνος εκπόνησης της μελέτης με βάση την πραγματικότητα της Ελληνικής Διοίκησης δεν μπορεί να είναι λιγότερο απο δώδεκα μήνες.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Δημάρχου το κτίριο είναι ασφαλισμένο και επομένως τουλάχιστον κατ αρχήν λεφτά υπάρχουν.
Γιατί λοιπόν Θοδωράκη (ελπίζω ότι δεν σε ενοχλεί η οικειότητα της προσφώνησης) αφού πριν ολοκληρωθεί η μελέτη (δηλαδή σε 16 μήνες από τώρα) δεν ξέρεις πόσο θα κοστίσει η επισκευή του Θεάτρου Ληξουρίου σε έπιασε η βία να μας χρηματοδοτήσεις την επισκευή με 900 χιλιάρικα λές και τα χιλιάρικα είναι τσάχαλα; Επίσης μήπως Θοδωράκη, μήπως λέω, αν λαβουμε υπ όψιν και την αναμενόμενη έκπτωση που θα δοθεί στην εργολαβία της επισκευής του Θεάτρου (που με τους μετριότερους υπολογισμούς θα φθάσει στο 30% του προυπολογισμού), τα λεφτά της ασφάλειας που έχει ο Δήμαρχος στο “κατζέλο του” είναι αρκετά για να καλύψουν την δαπάνη της επισκευής και τα 900 χιλιάρικα που εξασφάλισες δεν θα χρειαστούν καθόλου; Και εάν χρειαστούν πόσα θα χρειαστούν; 100, 200, 300, 400 χιλιάρικα;
Μήπως να παίξουμε την κολοκυθιά για να βρούμε πόσα τελικά θα χρειαστείς να τσοντάρεις για την επισκευή; Και για να τελειώνουμε για την επισκευή του Θεάτρου!Αγαπητέ συνάδελφε (εν επιστήμη και τέχνη) ανακεφαλαιώνοντας για να μάθεις το κόστος επισκευής του Θεάτρου Ληξουρίου απαιτούνται το λιγώτερο δώδεκα (12) μήνες και για να μπει η πρώτη πρόκα της επισκευής δεκαπέντε (15) μήνες! Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί αυτή η πρεμούρα να διαθέσεις από τώρα 900 χιλιάρικα; Θα τα καταθέσει ο Δήμος στην τράπεζα και θα παίρνει τόκους μεχρι το 2021 που θα τα χρειαστεί; (αν τα χρειαστεί). Μήπως τα 900 χιλιάρικα που λές ότι θα μας διαθέσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι αέρας κοπανιστός και σκασίλα μας ή έχει φθάσει στα αυτιά σου κάτι για τα χρήματα της ασφάλειας (που εμείς οι ρέστοι δεν ξέρουμε) και τρέχεις να προλάβεις για το καλό μας;
Και αναρωτιέμαι τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τους σεισμούς του 2014! Τώρα θυμήθηκες το ΛΗΞΟΥΡΙ και την επισκευή του Θεάτρου; Και για να τελειώνουμε με τα σανά! Το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλλονιάς ύστερα απο πέντε χρόνια από τον σεισμό του 2014 (γιατί η διαμόρφωση του Πόρτου θα αρχίσει, αν αρχίσει, το 2019) δεν έχει υποχρέωση να καλύψει από τα έσοδα του (που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως) την διαμόρφωση του Πόρτου και τρέχεις εσύ να τα καλύψεις; Μήπως και δω ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι; Άλλες ανάγκες δεν υπάρχουν; Και μην ρωτήσεις αν τα θέλουμε τα λεφτά. Και βέβαια τα ΘΕΛΑΜΕ δεν μας τα έχετε δώσει και τα ΘΕΛΟΥΜΕ. Η Παλλική έχει τόσες ανάγκες που το 1.300.000 για το θέατρο και το πορτο, αλλα και αλλα τόσα. δεν φθάνουν για να καλύψεις ούτε την δαπάνη των τοιχίων στους δρόμους για τα χωριά μας. Εκεί κύριε Περιφεριάρχα να διαθέσεις τα λεφτά. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ. Και σε ένα χρόνο από τώρα που θα ξέρεις και την δαπάνη για την επισκευή του Θεάτρου βρίσκεις αν χρειαστεί τα υπόλοιπα. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ.
Με “τούτα και με κείνα” εκτιμώ ότι εν όψει εκλογών άρχισε η διανομή σανού με πρώτο θύμα την Παλλική (άλλωστε το παράδειγμα της (αν)Ισχυρής Κεφαλονιάς με τους σεισμούς του 2014 είναι ακόμη νωπό) και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και στην υπόλοιπη Κεφαλονιά. Όσο μπορώ θα σας τον επιστρέφω!

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος

Related Posts