Αθανασίου: Φυλακή υψίστης ασφαλείας για τους τρομοκράτες

Η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, που βρισκόταν εκτός φυλακής με άδεια, ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθεί τέτοιο λάθος. Φυλακή για τρομοκράτες και κατάργηση του μέτρου της αδείας για όσους έχουν καταδικαστεί με αντίστοιχες κατηγορίες ανακοίνωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την επιτροπή χορήγησης αδειών των φυλάκων, που έδωσε άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό, μετά από τη σύσκεψη που είχε με τον Νίκο Δένδια και τον Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου εξήγγειλε ίδρυση και λειτουργία φυλακής ύψιστης ασφάλειας, εντός 100 ημερών, όπου θα μεταφερθούν καταδικασθέντες για σκληρά εγκλήματα και τρομοκρατία, αλλά και την τροποποίηση του νομικού καθεστώτος ώστε καταδικασθέντες για τρομοκρατικά να μην απολαμβάνουν του μέτρου της άδειας.

Για τη χορήγηση της άδειας στον Χριστόδουλο Ξηρό παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχική παράβαση από τον αρμόδιο εισαγγελέα του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή:  iefimerida.gr 

Related Posts