Σήκωσε… μανίκια ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου

Τα καθήκοντά του στο Γενικό Νοσοκομείου Αργοστολίου ανέλαβε κι επίσημα από την Πέμπτη ο νέος Διοικητής, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος. Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του στην Πάτρα, ο κ. Ζαφειρόπουλος βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο χώρο και έδειξε μεγάλη όρεξη και διάθεση να ενημερωθεί για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.
Άλλωστε, σε κάθε του βήμα είχε δίπλα του τον Αναπληρωτή Διοικητή, Διονύση Μαρκάτο και πραγματοποίησαν από κοινού επίσκεψη γνωριμίας σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου. Από το φαρμακείο και το αιματολογικό, μέχρι το χειρουργικό και το παιδιατρικό. Ο χώρος που εντυπωσίασε τον κ. Ζαφειρόπουλο ήταν, φυσικά, η πτέρυγα Βεργωτή, η οποία εξακολουθεί να παραμένει κλειστή και δεν έκρυψε ότι μια από τις προσωπικές του επιδιώξεις είναι να τεθεί σε λειτουργία έτσι ώστε να προσφέρει τις υπερσύγχρονες υπηρεσίες της στο λαό της Κεφαλονιάς.

Συνάντηση… κορυφής την Παρασκευή
Ο κ. Ζαφειρόπουλος είχε τετ-α-τετ ξεχωριστά με τους επικεφαλής των τμημάτων, ενημερώθηκε επιγραμματικά για τις ελλείψεις που υπάρχουν και αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και πάντα με… υγεία, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Το μεσημέρι της Παρασκευής, εξάλλου, προγραμμάτισε συνάντηση των Διευθυντών όλων των κλινικών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Κεφαλονιάς, προκειμένου να κάνει μια πρώτη καταγραφή όλων των ζητημάτων που απασχολούν τις δομές υγείας του νησιού μας. Μοναδική απουσία από τη συγκεκριμένη συνάντηση θα είναι αυτή του Γιώργου Παξινού από το Κέντρο Υγείας Ιθάκης, το οποίο σκοπεύει να επισκεφθεί προσωπικά ο κ. Ζαφειρόπουλος για να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα που αφορούν την περιοχή. Στις δηλώσεις που μας έκανε ακολούθως ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου επανάλαβε όσα είχε μεταφέρει και στην πρόσφατη άτυπη επίσκεψη του στο νησί μας. Δηλαδή την ανάγκη να υπάρξει ενότητα και συνεργασία από όλους με απώτερο στόχο την αλλαγή της εικόνας του Νοσοκομείου και τη βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

«Υπάρχουν πολλές προοπτικές»
Παράλληλα, έκανε μνεία «στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εργαζομένων» με αφορμή τις θυσίες που έχουν κάνει μέχρι τώρα να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου παρά τη δεδομένη έλλειψη προσωπικού. «Καταρχήν να ευχηθώ σε όλους τους Κεφαλλονίτες Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Ελπίζω το 2014 να είναι καλύτερο από το 2013», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: «Όσο αφορά το Νοσοκομείο, γνωρίζουμε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο νοσοκομείο και στο πνεύμα της εποχής έχει τα προβλήματα του. Από την πρώτη ματιά που έριξα και που μίλησα με τους ανθρώπους ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό είδα ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές για να πετύχουμε αρκετά πράγματα για όλους τους Κεφαλλονίτες και για όλους τους ασθενείς που το χρειάζονται. Πιστεύουμε ότι με σκληρή δουλειά και όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά θα δουλέψουμε αγαστά για το κοινό συμφέρον του Κεφαλλονίτη. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ο χρόνος θα δείξει. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι να μας βοηθήσει και η κοινωνία της Κεφαλονιάς, ώστε να δώσουμε μια νέα ώθηση στο Νοσοκομείο και να προσφέρουμε ποιοτικότερες και πιο σοβαρές υπηρεσίες σε όλους. Δεν χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου, δεν υπάρχει χρόνος! Από την πρώτη ημέρα σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε σκληρά. Πιστεύουμε ότι ο χρόνος θα μας δικαιώσει».

«Θιασώτης του χρυσού κανόνα»
Σε ερώτησή μας πως θα μπορέσει να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου από την στιγμή που τα στενά οικονομικά δεδομένα που κυριαρχούν δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια, μας απάντησε ότι τα πάντα είναι εφικτά αν υπάρχει καλή διαχείριση. «Ως οικονομολόγος, μας είχαν μάθει στα οικονομικά πώς με τα λιγότερα μέσα, μπορείς να προσφέρεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Να ξοδεύεις όσο το δυνατόν λιγότερα και να παράγεις περισσότερα. Αυτός είναι ένας «χρυσός» κανόνας των οικονομικών και εγώ είμαι θιασώτης του». Καταλήγοντας, ρωτήσαμε τον κ. Ζαφειρόπουλο την άποψη του για το μέτρο της υποχρεωτικής υποβολής των 25 ευρώ για νοσηλεία στα Δημόσια Νοσοκομεία που θέλησε να επιβάλλει η Κυβέρνηση, αλλά αναγκάστηκε τελικά να τον αποσύρει λόγω των δικαιολογημένων αντιδράσεων. «Επρόκειτο για ένα μέτρο που προκαλούσε το λαϊκό αίσθημα και φυσικά δεν με έβρισκε σύμφωνο η εφαρμογή του. Βέβαια, θα εξαιρούνταν από αυτό το μέτρο οι χρόνια πάσχοντες, τα ΑμΕΑ ή τα άτομα με αναπηρία, αλλά γενικά πιστεύω ότι δεν απαιτούνται τέτοιες κινήσεις προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα».

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Related Posts