Φοροδιαφυγή και «φακελάκια» στην υγεία ερευνά το ΣΔΟΕ

Εβδομάδα αποκαλύψεων, υπόσχονται υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ κρατώντας στα χέρια τους τα πρώτα ευρήματα της έρευνας- μαμούθ σε όλη την Ελλάδα, η οποία έχει στο επίκεντρο γυναικολόγους- μαιευτήρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο έχουν μπει πάνω από 500 γιατροί και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν παραβατικότητα στα επίπεδα του 35%, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι πάνω από 170 γυναικολόγοι βρέθηκαν με αδήλωτα εισοδήματα!

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν με αντιπαραβολή των φορολογικών στοιχείων των υπό έλεγχο γιατρών, με στοιχεία που αφορούν κυρίως σε τοκετούς της περιόδου 2007- 2010 και το… “ξεσκόνισμα” των τραπεζικών λογαριασμών ανέδειξε περιπτώσεις που “μυρίζουν” φακελάκια, καθώς πρόκειται για γυναικολόγους του ΕΣΥ, οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου, άρα δεν έχουν εισοδήματα από άλλες, νόμιμες πηγές. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, μάλιστα, στελέχη του ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι στις φορολογικές δηλώσεις των εν λόγω γιατρών, δεν δηλώθηκαν εισοδήματα από πώληση περιουσιακών στοιχείων, δεδομένο που ενισχύει τις ενδείξεις παράνομου πλουτισμού (“φακελάκια”).

Τρανταχτές- αλλά όχι μοναδικές- είναι οι περιπτώσεις τριών γυναικολόγων στα Ιωάννινα. Στον λογαριασμό του πρώτου βρέθηκαν 271 χιλιάδες ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, στον λογαριασμό του δεύτερου βρέθηκαν 350 χιλιάδες ευρώ και στον λογαριασμό του τρίτου 1 εκατ. ευρώ! Στην ίδια πόλη εντοπίστηκε, όμως και ένας φαρμακοποιός, ο οποίος θα έχει την… τύχη των γιατρών, καθώς σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ, βρέθηκε “ακάλυπτος” για 300 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Related Posts