Βράβευση επιφανών Κεφαλλήνων από την Αδελφότητα

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων Αθηνών βράβευσε πέντε επιφανείς συμπατριώτες μας στην «αλλαγή φρουράς» που έγινε, με το «νέο αίμα» να μπαίνει στο Συμβούλιο

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας δεν συνοδεύτηκε μόνο από τις ομιλίες και τη μουσική επένδυση, για τα οποία υπάρχει ήδη αναρτημένο εκτενέστατο ρεπορτάζ, αλλά το βασικό κομμάτι της βραδιάς ήταν οι πέντε βραβεύσεις που έγιναν, τέσσερις σε πρόσωπα και μια σε εταιρία.
Η πρώτη βράβευση της βραδιάς ήταν σε έναν εξαιρετικό επιστήμονα, τον καρδιοχειρουργό Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος έχει σώσει αμέτρητες ζωές, ο γιατρός που έχει γυρίσει ασθενείς από τον θάνατο στη ζωή, ο οποίος τυγχάνει γενικής αναγνώρισης και σεβασμού σε ολόκληρη την υφήλιο. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος έχει αυξήσει τον μέσο όρο ζωής των βαρύτατα ασθενούντων από την καρδιά τους. Έχει μια πορεία περισσότερη από μισό αιώνα και μερικοί από τους σταθμούς του ήταν η Πολυκλινική, το Λονδίνο, το Χάρβαρντ, η Βοστώνη και το Ωνάσειο. Ένας άλλος γιατρός και αντιπρόεδρος της Αδελφότητας, ο Γιώργος Γερουλάνος έδωσε την τιμητική πλακέτα στον κ. Αλιβιζάτο, ο οποίος ευχαρίστησε το Δ.Σ. της αδελφότητας για την τιμή που του έγινε. Μάλιστα, ο καρδιοχειρουργός έδωσε το μήνυμα στα νέα παιδιά από την Κεφαλονιά, που ενδεχομένως να φύγουν από τη χώρα λόγω της κρίσης, να θυμούνται πάντα την καταγωγή τους, «να ξέρετε από πού κρατάει η σκούφια σας», είπε χαρακτηριστικά.

Τα… βρήκαν μετά από μια δεκαετία
Η δεύτερη βράβευση της βραδιάς ήταν από το χώρο της πολιτικής με την ευρεία έννοια της λέξης. Βραβεύθηκε ο τέως Νομάρχης, Διονύσης Λευκαδίτης, ο οποίος διακρίθηκε όχι για τις πολιτικές του αρετές, αλλά για την καλοσύνη και ανθρωπιά του στην διάρκεια της θητείας του και όχι μόνο. Είτε ως… πολιτικός είτε ως πλοίαρχος βοηθούσε τους Κεφαλλονίτες με όλη του την καρδιά. Την πλακέτα έδωσε στον κ. Λευκαδίτη ο τέως Υφυπουργός και Βουλευτής του νησιού μας, Πέτρος Αλιβιζάτος, ο οποίος ανέφερε κάτι συγκίνησε όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά ζήτησε συγνώμη από αυτόν που βράβευε για το γεγονός πως δεν συνεργάστηκαν όπως θα έπρεπε για το καλό της Κεφαλονιάς, όταν συνυπήρχαν για δύο χρόνια, 2003 κα 2004 ως Βουλευτής ο ίδιος και ως Νομάρχης ο Διονύσης Λευκαδίτης. Η επόμενη βράβευση έγινε στον Νίκο Μεγαδούκα από τον πρόεδρο των Κεφαλλονίκων Συνδέσμων, Γιώργο Μιχαλάτο. Ο κ. Μεγαδούκας ίδρυσε τον Σύλλογο Κεφαλλήνων Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων το 1996. Επί σειρά ετών διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Αργυρούπολης.

Τα δύο μεγάλα θαύματα του 2013
Η επόμενη βράβευση ανήκε στον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα σε όλον τον πλανήτη. Η ρομπόλα παραμένει πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά κρασιά και έχει κάνει την Κεφαλονιά γνωστή σε όλο τον κόσμο. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε το μέλος του Συνεταιρισμού, Γεράσιμος Μεσολωράς και την απονομή έκανε ο αρχισυντάκτης του ΜΕGΑ συμπατριώτης μας δημοσιογράφος, Ανδρέας Κωνσταντάτος. Μάλιστα, ο Συνεταιρισμός είχε στήσει ένα περίπτερο έξω από την αίθουσα, όπου κατά την έξοδό τους όλοι γεύθηκα τα κρασιά του. Η τελευταία βράβευση ήταν από τον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού και αφορούσε τον Γιώργο Ποταμιάνο, ο οποίος ξεκίνησε από το Φισκάρδο με το καγιάκ του στις 29 Σεπτεμβρίου και έφτασε στη Βενετία στις 3 Νοεμβρίου σε αυτή τη διαδρομή της ειρήνης. Την πλακέτα παρέλαβε από τη Βουλευτή και επί χρόνια αθλητικογράφο της Ελληνικής Τηλεόρασης, Άννα Καραμανλή. Αξίζει να σημειώσουμε πως την όλη παρουσίαση έκανε ο συνάδελφος δημοσιογράφος, χρόνια στην ΕΡΤ, Νίκος Γιαννόπουλος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts