Οι «Lions» προσέφεραν 10.000 δολάρια στα Γηροκομεία

Τείνει να γίνει… συνήθεια πλέον στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά να καταφθάνουν καθημερινά  προσφορές αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της Ελλάδας (και όχι μόνο) προς τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από το διπλό πέρασμα του Εγκέλαδου.
Κάθε μία από αυτές, όμως, έχει τη δική της αξία και πραγματικά ένα «ευχαριστώ» είναι πολύ λίγο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη όλων των Κεφαλλονιτών προς όλους εκείνους που θέλησαν να συμπαρασταθούν στο νησί μας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η σημαντική βοήθεια που έφθασε την Τρίτη από τη Διεθνή Εθελοντική Οργάνωση «Lions». Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1917 και μετράει 1,4 εκατομμύρια μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο! Ο κυβερνήτης των «Lions» Βορείου Ελλάδας και Κύπρου, Μιχάλης Χριστοφόρου κατάφερε με τη συμβολή των μελών των «Lions» να συγκεντρώσει το ποσό των 10.000 δολαρίων που μοιράστηκε στο Γηροκομείο του Αργοστολίου και του Ληξουρίου μέσω της αγοράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ο κ. Χριστοφόρου έφτασε στο Αργοστόλι, συνοδευόμενος από το μέλος των «Lions» Δράμας, Βασίλη Φλαμούρη, όπου τους καλωσόρισαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης και Αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Κεκάτος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης.

Δεύτερο «πακέτο» βοήθειας από την Κηφισιά
Οι εκπρόσωποι των «Lions» ενημέρωσαν τον κ. Παρίση για την πολύπλευρη φιλανθρωπική δράση τους και του προσέφεραν σχετικό έντυπο υλικό, ένα ημερολόγιο και ένα λάβαρο με το μοτό της οργάνωσης «Lions επί το έργον». Μάλιστα, ο κ. Χριστοφόρου ζήτησε την ενεργή συμβολή τόσο του Δημάρχου όσο και του κ. Κεκάτου για να δημιουργηθεί μια λέσχη «Lions» και στην Κεφαλονιά. Εν συνεχεία, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο, Δημήτρη Φιοραβάντε αναχώρησαν με προορισμό τη Μονή του Αγίου Ανδρέα που στεγάζεται προσωρινά το Γηροκομείο Αργοστολίου και κατέθεσαν το πρώτο μέρος της βοήθειας τους. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έφτασαν και στο Ληξούρι, όπου επισκέφθηκαν για τον ίδιο λόγο το Κλειστό γήπεδο του Ληξουρίου που φιλοξενεί προσωρινά τους ηλικιωμένους του τοπικού Γηροκομείου. Εκτός από τη σημαντική πρωτοβουλία στήριξης από τους «Lions», στο Δημαρχιακό Μέγαρο κατέφθασε ακόμα το πρωί και το δεύτερο «πακέτο» βοήθειας (ένα φορτηγό με τρόφιμα) από τον Δήμο Κηφισιάς. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από την Εβελίνα Ζαφειρόπουλου, εκπρόσωπο του Δημάρχου, Νίκου Χιωτάκη καθώς και τους εργαζομένους, Απόστολο Ποιμενίδη και Γιώργο Τοπάλη.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Related Posts