Περίπατο έκανε ο Σπαθής στην «Κράνη»

Με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ψηφίστηκε ο Σταύρος Σπαθής στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου η «Κράνη», που έγιναν το Σαββατοκύριακο μετά από δύο αναβολές λόγω του σεισμού.
Η συμμετοχή των Εμπόρων ξεπέρασε τις προσδοκίες, αφού μέσα σε αυτή την δύσκολη χρονικά στιγμή για όλους προσήλθαν να ψηφίσουν 360 άνθρωποι. Ο Σταύρος Σπαθής πήρε 198 ψήφους, ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε η Μαρία Σκλαβουνάκη συγκεντρώνοντας 162 ψήφους. Ο Νίκος Μενάγιας ήρθε τρίτος με 148 ψήφους, ο Διονύσης Πολλάτος τέταρτος με 117 και η θέση στο πενταμελές Συμβούλιο έκλεισε με τον Ιάκωβο Νιφοράτο που πήρε 77 ψήφους. Μέσα στην εβδομάδα θα συγκληθεί σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για εκλέξει πρόεδρο, γραμματέα και ταμεία. Έτσι όπως είναι ο συσχετισμοί δυνάμεων ο Σταύρος Σπαθής θα εκλεγεί πανηγυρικά πάλι πρόεδρος στην «Κράνη» απατώντας με αυτόν τον τρόπο στους επικριτές του για αυτά που προσφέρει στον κλάδο των εμπόρων του Αργοστολίου. «Είναι μια δικαίωση για εμένα», ήταν οι πρώτες του κουβέντες και συνέχισε: «Οι εκλογές τελείωσα, όλοι οι έμποροι πρέπει να πάμε ενωμένοι και να παλέψουμε, αφού οι μέρες είναι δύσκολες. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι παρά μόνο δουλειά έχουμε μπροστά μας.

Πλειοψηφία και στην Ομοσπονδία
Παράλληλα με τις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ στην «Κράνη» έγιναν και εκλογές για τα άτομα που θα πάνε στην Ομοσπονδία από την Κεφαλονιά. Και εδώ ο Σταύρος Σπαθής πέτυχε περιφανή θρίαμβο, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στις ψήφους με 186. Οι υπόλοιποι που εκλέγονται είναι η Μαρία Σκλαβουνάκη με 142 ψήφους, ο Διονύσης Πολλάτος με 12 ψήφους, ο Χρήστος Καμπανός με 100,ο Κυριάκος Σταμούλης με 99, ο Σωτήρης Βλάχος με 51 και ο Παύλος Φωκάς με 47. Ακόμη δεν έχει αποσαφινηστέι αν από την Κεφαλονιά θα υπάρξει ο όγδοος για την Ομοσπονδία. Αν γίνει τελικά αυτό τότε τη θέση θα καταλάβει ο Μαρίνος Μαγουλάς, που συγκέντρωσε 28 ψήφους. Αναφορικά τώρα με την Εξελεγκτική Επιτροπή και οι τρεις υποψήφιοι, ο Κώστας Σπαθής, η Κατερίνα Μοσχοπούλου και ο Γεράσιμος Σκλαβουνάκης, εκλέχθηκαν.

Αναλυτικά αποτελέσματα εκλογών 8 και 9 Μαρτίου 2014

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ Νικόλαος 41
ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ Διονύσιος 37
ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος 198
ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΣ Παναγής 61
ΔΑΝΑΛΗΣ Λεωνίδας 33
ΒΛΑΧΟΣ Σωτήριος 56
ΦΩΚΑΣ Παύλος 40
ΛΟΥΚΑΣ Νικόλαος 35
ΠΟΛΛΑΤΟΣ Διονύσιος 117
ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ Μαρία 162
ΜΕΝΑΓΙΑΣ Νικόλαος 148
ΠΡΕΝΤΖΑΣ Κων/νος 26
ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ Ιάκωβος 77
ΛΑΖΑΡΙΑΔΗΣ Άρης 32
ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ Σπυράγγελος 39

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ Νικόλαος 31
ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος 186
ΦΩΚΑΣ Παύλος 47
ΠΟΛΛΑΤΟΣ Διονύσιος 120
ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ Μαρία 142
ΚΟΛΑΪΤΗΣ Σωκράτης 27
ΚΑΜΠΑΝΟΣ Χρήστος 100
ΒΛΑΧΟΣ Σωτήριος 51
ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ Γεώργιος 16
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Κυριάκος 99
ΜΑΓΟΥΛΑΣ Μαρίνος 28

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΠΑΘΗΣ Κωνσταντίνος 89
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ Αικατερίνη 72
ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ Γεράσιμος 130

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts