Άνοιγμα δεύτερης εισόδου στο Μαντζαβινάτειο

Μερικοί λένε πως οι σεισμοί έγιναν στην Κεφαλονιά και στην Παλλική ιδιαίτερα για να… φτιάξουν κάποιες καταστάσεις. Μια τέτοια… κατάσταση ήταν και η δημιουργία δεύτερης εισόδου-εξόδου στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.
Αυτό το δύσκολο για πολλούς θέμα ανέλαβε να λύσει ο στρατός που βρίσκεται στην Κεφαλονιά, τα μηχανήματα του οποίου από το Σάββατο το πρωί βρίσκονται υπό τις… διαταγές του Διοικητή του Νοσοκομείου, Διονύσης Μαρκάτου. Η «Κ» βρέθηκε στο Ληξούρι και παρακολούθησε για αρκετή ώρα τις διαδικασίες διάνοιξης του δρόμου. Είναι ένα έργο που πραγματικά θα ανακουφίσει όλους όσους πηγαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στο Μαντζαβινάτειο. Συνομιλήσαμε με τον Διονύση Μαρκάτο, ο οποίος μας είπε: «Η διάνοιξη αυτού του δρόμου ήταν ένα πάγιο αίτημα του Νοσοκομείου μας και όπως δείχνουν τα πράγματα η συγκεκριμένη απαίτηση της τοπικής μας κοινωνίας υλοποιήθηκε. Η Π.Ε. Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τα μηχανήματα του στρατού που βρίσκονται στο νησί μας λόγω του σεισμού, προχώρησαν στη διάνοιξη δεύτερης εισόδου για το Νοσοκομείο μας από την πλευρά της θάλασσας. Η διάνοιξη αυτής της εισόδου βοηθά τα μέγιστα στην καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, στην προσβασιμότητα σε αυτό και δημιουργεί μια καλύτερη κατάσταση για όλους μας».

Προσφορά προς το Μαντζαβινάτειο
Εντωμεταξύ, η βοήθεια προς το Μαντζαβινάτειο συνεχίζει να έρχεται, με τον Σύλλογο Κεφαλλήνων-Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων «Ο Άγιος Γεράσιμος» να στέλνει πράγματα στο Μαντζαβινάτειο, για τα οποία μας ενημερώνει μέσω του παρακάτω δελτίου Τύπου: «Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων-Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι παρέδωσε στο Νοσοκομείο Ληξουρίου, στις 25 Φεβρουαρίου, τα αναλώσιμα υλικά, όπως πιεσόμετρα, ταινίες μέτρησης ζαχάρου, λευκοπλάστη, βαμβάκι, γάζες, γάντια, ελαστικοί επίδεσμοι, οινόπνευμα λευκό, που συνέλεξε από τις ευγενικές δωρεές επιχειρήσεων και ιδιωτών συμπολιτών μας. Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων ευχαριστεί αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του όπως τα μέλη του, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιγιαλείας, τις επιχειρήσεις ΚΑΒΙΝΟ Α.Ε και ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ι. Κ. και ΥΙΟΣ Ο.Ε. ΚΡΙΝΟΣ και ιδιώτες, για την ευγενική προσφορά τους, στο Νοσοκομείο Ληξουρίου της σεισμοπλήκτου Κεφαλονιάς».

Ήρθε ορθοπεδικός στο Μαντζαβινάτειο
Από τον Διοικητή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου ενημερωθήκαμε μέσω δελτίου Τύπου ότι από την προσεχή Πέμπτη θα λειτουργεί μόνιμο εξωτερικό ορθοπεδικό ιατρείο. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Το Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ληξουρίου-Μαντζαβινάτειο ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 20/3/2014 θα λειτουργεί μόνιμο εξωτερικό ορθοπεδικό ιατρείο στο Νοσοκομείο μας. Ο ιατρός ορθοπεδικός, Γεώργιος Μουζόπουλος διορίστηκε μόνιμα στο ΕΣΥ και εδώ θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του. Η παρουσία του θα αναβαθμίσει αρκετά τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας και θα δώσει ανακούφιση σε αρκετούς εκ των συμπολιτών μας που δικαίως διαμαρτύρονταν έως τώρα για την έλλειψη ορθοπεδικού γιατρού».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts