Απεγνωσμένες προσπάθειες του Μάκη Φόρτε

Βρισκόμαστε ακριβώς δύο μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές και την τελευταία εβδομάδα οι προεκλογικές ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν. Ο σεισμός μπορεί να μας πήγε πιο πίσω, ωστόσο οι υποψήφιοι είναι διατεθειμένοι να καλύψουν το χαμένο έδαφος τρέχοντας λίγο παραπάνω.
Μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Κεφαλονιάς, αλλά από το κοντινό του πολιτικό περιβάλλον μαθαίνουμε πως ο επί 12 χρόνια Δήμαρχος Αργοστολίου και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, Μάκης Φόρτες, έχει αρχίσει ήδη και μάλιστα σε εντατικούς ρυθμούς να συγκροτεί το ψηφοδέλτιό του. Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα για τον «λέοντα», αφού σε καμία περίπτωση δεν γίνεται συνωστισμός από τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, όπως γινόταν το 2002, παραμονές της τελευταίας νικηφόρας του πορείας στα κοινά, στον δρόμο για το τότε Δήμο Αργοστολίου. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και φυσικά έχουν μεσολαβήσει δύο μεγάλες εκλογικές ήττες. Αυτή το 2009, όταν δεν κατάφερε ο κ. Φόρτες να μαζέψει ούτε τους μισούς ψήφους από αυτούς που πήρε ο Σπύρος Μοσχόπουλος, όταν και έγινε Βουλευτής, ενώ αποτυχημένη ήταν και η ανάμειξή του στην Περιφέρεια το 2010, όταν ο συνδυασμός του, με τον ίδιο υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τα ψηφοδέλτια του Σπύρου Σπύρου και του Ηλία Μπεριάτου.

Τα «όχι» και οι παλιές αμαρτίες
Αν και είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν πως ο κ. Φόρτες ότι ήταν να προσφέρει στην πολιτική το έχει ήδη προσφέρει, ο ίδιος έχει βγει στο… κυνήγι της αναζήτησης στελεχών για τον συνδυασμό του. Βέβαια, όλες οι πόρτες δεν είναι ανοικτές, αφού τον κυνηγούν πολλά φαντάσματα του παρελθόντος, πολλά εκ των οποίων ο ίδιος δημιούργησε. Για παράδειγμα το χάσμα μεταξύ του κ. Φόρτε και της λεγόμενης ομάδας της Νομαρχίας δεν είναι απλά μεγάλο, αλλά τους χωρίζει μια άβυσσος. Εξάλλου, προχθές, σε μια συνάντηση που έγινε για να κλείσουν οι πληγές, μόνο καρεκλιές που δεν έπαιξαν. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Φόρτες έχει ακούσει το «όχι» από πολλά στόματα πρώην συνεργατών του, όπως του Αντώνη Λουβερδή και του Μάκη Καούκη, με τον πρώτο να μένει μάλλον αμέτοχος σε αυτές τις εκλογές και τον δεύτερο να έχει παραδώσει ψυχή και σώμα στον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Ένα ακόμη ηχηρό «όχι» ήταν αυτό που άκουσε από την Δημοτική Σύμβουλο της «Νέας Εποχής», Κατερίνας Κουταλά, η οποία μπορεί να πιστεύει, όπως έχει πει σε συζητήσεις, πως ο κ. Φόρτες είναι γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πήγαινε στο ψηφοδέλτιό του.

Τα «ναι» και το άνοιγμα προς τα δεξιά
Στον αγώνα που κάνει ο κ. Φόρτες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του δεν ακούει μόνο «όχι», αλλά κάπου-κάπου ακούει και «ναι». Ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέβουν στο ψηφοδέλτιό του έχουν αφήσει ο Σπύρος Παγώνης από το Ληξούρι, αν δεν πάει με τον Γιώργο Καλούδη στην Περιφέρεια και η φαρμακοποιός, Πόπη Παυλάτου, η επί χρόνια συνεργάτης του στον Δήμο Αργοστολίου. Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται ο στενός του συνεργάτης και φίλος, Σπύρος Σαμούρης, ο Νίκος Κορσιάνος και ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Σπανός, αλλά με μια μικρή επιφύλαξη για τον τελευταίο. Ωστόσο, ο κ. Φόρτες έχει κάνει τα ανοίγματά του κοιτώντας προς τα δεξιά, αφού έχει κάνει ήδη τις πρώτες κουβέντες με την Αμαλία Μοσχονά, την Περιφερειακή Σύμβουλο, Ειρήνη Στεφάτου, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΕΑΥΚ, Σπύρο Κουνάδη. Φαίνεται πως η δεξαμενή από το ΠΑΣΟΚ, πρώην και νυν έχει στερέψει και ο κ. Φόρτες κάνει την απέλπιδα προσπάθεια να κατέβει για Δήμαρχος με την στήριξη παραδοσιακών δεξιών στελεχών.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts