Μάχη «συντρόφων» στο Ληξούρι

Πολλά πράγματα μας δίδαξε το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στο Ληξούρι το Σάββατο. Πολλά και διάφορα έγιναν εκεί, με την σφοδρή κόντρα του Διονύση Αραβαντινού με τον Διοικητή του Μαντζαβινάτειου, Διονύση Μαρκάτου, να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.
Πρόκειται για δύο «πράσινα» στελέχη, που έχουν διατελέσει Νομαρχιακοί Σύμβουλοι την περίοδο 2007-2010 κάτω από την ίδια σκέπη, το ψηφοδέλτιο του τότε Νομάρχη, Διονύση Γεωργάτου. Αιτία της έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ τους ήταν το Μαντζαβινάτειο και το απόγευμα εκείνο της Παρασκευής, ανάμεσα στους δύο σεισμούς, όταν από την Αθήνα, όπως συνεχώς τόνιζε ο κ. Μαρκάτος διατάχθηκε η εκκένωση του Νοσοκομείου, προκειμένου αυτό πρώτα να ελεγχθεί από τους ειδικούς και να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλο. Ένα θέμα και μια ιστορία που έχει αναλυθεί πάρα πολλές φορές, όπως έγινε και προχθές κατά την τοποθέτηση του κ. Μαρκάτου. Ύστερα από λίγα λεπτά ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Νέας Εποχής», Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος δεν ξεκόλλησε από το πλάι του Θεόφιλου Μιχαλάτου σε όλη τη συνεδρίαση, θέλησε να λαϊκίσει μπροστά στους κατοίκους-ψηφοφόρους της περιοχής του.

maxi markatos

Χαμένος βγήκε ο Αραβαντινός
Έτσι, στη δική του τοποθέτηση άνοιξε και πάλι το θέμα του Μαντζαβινάτειου μεταφέροντας τις ευθύνες του προσωρινού τότε κλεισίματός του στον Διονύση Μαρκάτο. Με το δίκιο του ο Διοικητής «βγήκε» από τα ρούχα του» και κατηγόρησε τον κ. Αραβαντινό ότι λαϊκίζει λέγοντας ψέματα στους κατοίκους του Ληξουρίου. Οι δύο άνδρες, πρώην «σύντροφοι», δεν κατάφεραν να ελέγξουν τα νεύρα τους και χρειάστηκε να επέμβουν οι πιο ψύχραιμοι για να σταματήσει η έντονη λογομαχία τους. Πάντως, η αίσθηση των περισσότερων μετά από αυτό το επεισόδιο ήταν πως ο κ. Αραβαντινός έδινε τις πρώτες του σοβαρές «εξετάσεις» ενόψει Δημοτικών εκλογών μπροστά στον… κόσμο του και φυσικά μπροστά στο νέο του πολιτικό αφεντικό, τον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Η εντύπωση που σχηματίστηκε ήταν πως σε αυτή τη μάχη των συντρόφων χαμένος βγήκε ο Διονύσης Αραβαντινός, που δεν κατάφερε να πείσει ούτε και τον νέο του επικεφαλή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts