Διπλό άνοιγμα της Άντζελας Γκερέκου;

Δύο ημέρες και κάτι έμεινε στην Κεφαλονιά η υποψήφια Περιφερειάρχης, Άντζελα Γκερέκου, η οποία βρέθηκε στο νησί μας προκειμένου να φτιάξει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της ενόψει των Περιφερειακών εκλογών.
Κατά την παραμονή της στην Κεφαλονιά είχε πολλές συναντήσεις, ενώ δεν παράλειψε να επισκεφτεί και την πληγείσα από τους σεισμούς περιοχή της Παλλικής. Το ευχάριστο για την κα Γκερέκου ήταν το γεγονός πως αρκετά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλησαν να συναντηθούν μαζί της. Αιτία, η επιθυμία τους να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο, κάτι που δεν είχε καταφέρει να κάνει ο Ηλίας Μπεριάτος το 2010, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 44%. Βέβαια, η κα Γκερέκου ήταν ιδιαίτερα προσεκτική, μίλησε με όλους, αλλά μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε αποκαλύψει ποιος θα είναι μαζί της υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Η υποψήφια Περιφερειάρχης, η οποία θα κατέβει ως ανεξάρτητη, παρά το γεγονός πως είναι νυν Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δεν επιθυμεί στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη να τοποθετήσει ένα «πράσινο» στέλεχος, αφού θέλει να ανοίξει το πολιτικό παιχνίδι και προς τα δεξιά, μια και βλέπει πως τα δύο «δεξιά» ψηφοδέλτια, αυτό του Σπύρου Σπύρου και αυτό του Αλέξανδρου Δεσύλλα δεν… τραβάνε.

Δύο επικρατέστεροι Αντιπεριφερειάρχες
Οι συζητήσεις που έκανε στο νησί μας η Γκερέκου έδειξαν πως έχει καταλήξει αναφορικά με τον Αντιπεριφερειάρχη. Μπορεί οι βασικοί υποψήφιοι να είναι δύο, ο δημοσιογράφος, Ανδρέας Κωνσταντάτος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός, ωστόσο και οι δύο χωρούν αρκεί να υπάρχει θέληση. Η Άντζελα Γκερέκου συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στον Πόρο με τον κ. Κωνσταντάτο και μάλλον συμφώνησαν πως θα καταλάβει αυτός στο ψηφοδέλτιο τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. Μένει να ξεπεραστεί και το «εμπόδιο» του Σταύρου Τραυλού, ο οποίος έχει λάβει διαβεβαιώσεις πως αν μπει στο ψηφοδέλτιο θα στηριχθεί και αν ο συνδυασμός κερδίσει τις εκλογές θα αναλάβει θέση θεματικού Αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Τραυλός προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και η πιθανή συμμετοχή του κάνει το ψηφοδέλτιο της Άντζελας Γκερέκου πολύ δυνατό και πρώτο φαβορί για τη νίκη κόντρα στους δύο μπλε, Σπύρου και Δεσύλλα, αλλά και κόντρα στον Θόδωρο Γαλιατσάτο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι γίνεται με το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο
Τονίσαμε στην αρχή του ρεπορτάζ πως αρκετοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να μπουν στο ψηφοδέλτιο της Άντζελας Γκερέκου. Δεν ξέρουμε τι τροπή θα πάρουν τώρα τα πράγματα με τον Γιώργο Τσιλιμιδό, ο οποίος ξεκίνησε ως υποψήφιος για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη και τώρα είτε θα μείνει ως απλός στρατιώτης της Άντζελας ή θα μετακομίσει στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο του Αλέκου Καλαφάτη. Σίγουρη θεωρείται η κάθοδο της πρώην Αντινομάρχη, Μίνας Γαβριελάτου, ενώ εντάσεις υπάρχουν για τη συμμετοχή του Διονύση Γεωργάτου και του Νικόλα Βαλλιανάτου, οι οποίοι, για πολλούς, εκφράζουν μια άλλη εποχή, περασμένη. Το επίθετο «Σπαθής» αναμένεται να παίξει πολύ, αφού οι επαφές της κας Γκερέκου έχουν γίνει και με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου «η Κράνη», Σταύρου Σπαθή, αλλά και τον πρώην Αντιδήμαρχο Σάμης, Σπύρο Σπαθή. Την εβδομάδα που τρέχουμε αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts