Τα… βρόντηξε ο Παναγής Ρασσιάς

Το τέλος ενός χρονικού προαναγγελθέντος θανάτου ζήσαμε πριν από λίγα λεπτά, αφού ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγής Ρασσιάς, ο οποίος είχε «μετακομίσει» στην «Ισχυρή Κεφαλονιά» ανακοίνωσε ότι αποχωρεί.
Από μέρες πριν έπαιζε αυτό το σενάριο και η αλήθεια είναι πως από ώρα σε ώρα περιμέναμε την αντίδραση του κ. Ρασσιά, ο οποίος στην επιστολή του δεν αναφέρει τους πραγματικούς λόγους που τον έκαναν να εγκαταλείψει το καράβι. Η επιστολή του κ. Ρασσιά αναφέρει: «Όταν ανεξαρτητοποιήθηκα το έκανα αυτό για να βοηθήσω την Δημοτική Αρχή στο έργο της για το καλό του τόπου, ανεπηρέαστος από κάθε κομματική δέσμευση. Στην πορεία όμως απογοητεύτηκα από τη Δημοτική Αρχή, με αποκορύφωμα την προσχηματική της συμπεριφορά, που αντί να φέρει τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο στο Ληξούρι και να ενημερωθεί ο κόσμος της Παλλικής, αλλά και οι υπόλοιποι Σύμβουλοι, ακύρωσε ολόκληρο το Συμβούλιο. Μετά από αυτά, αισθάνομαι ντροπή και ενοχή απέναντι και στον λαό της Κεφαλονιάς, αλλά και ιδιαίτερα στον λαό του Ληξουρίου. Γι’ αυτό εις ένδειξη διαμαρτυρίας και ευθιξίας παραιτήθηκα από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου Κεφαλονιάς, υπενθυμίζοντας τους στοίχους του Οδυσσέα Ελύτη, «βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, μα για λίγη περηφάνια το άξιζε».

Τι γίνεται από εδώ και πέρα
Από την στιγμή που ο Παναγής Ρασσιάς αποτελεί παρελθόν από το Δημοτικό Συμβούλιο ο νόμος λέει πως ο Δήμαρχος πρέπει να καλέσει εγγράφως τον επόμενο επιλαχόντα από τον συνδυασμό με τον οποίο είχε εκλεγεί ο κ. Ρασσιάς. Ο συνδυασμός αυτός είναι η «Νέα Εποχή» του Μάρκου Κοτσιλίνη και ο επιλαχών είναι ο Γεράσιμος Στανίτσας. Ο κ. Στανίτσας μέσα σε μια εβδομάδα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον του Δημάρχου και να ορκιστεί Δημοτικός Σύμβουλος. Αυτό όμως θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο, αφού ο κ. Στανίτσας είναι καπετάνιος και αυτή την ώρα βρίσκεται χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα, άρα δεν πρόκειται να παρουσιαστεί εντός της προθεσμίας ενώπιον του Δημάρχου. Από εκεί και πέρα ο επόμενος στο ψηφοδέλτιο είναι η Μαρία Βαγγελάτου, με τον Αλέξανδρο Παρίση να καλείται να ακολουθήσει τις ίδιες διαδικασίες. Αυτό σημαίνει πως η κα Βαγγελάτου, αν ανταποκριθεί στο κάλεσμα θα είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts