Οι ΑΝ.ΕΛ. στην ΠΙΝ στηρίζουν ΑΝ.Α.Σ.Α

Θα ήταν τουλάχιστον κουραστικό να αναφερόμαστε συνέχεια στα αυτονόητα. Επειδή όμως από διάφορα δημοσιεύματα προκύπτει ότι υπάρχουν συγκεχυμένες απόψεις, θα κάνω μία σύντομη αναδρομή, ούτως ώστε να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, και κατά συνέπεια πλημμελής ενημέρωση.
18 Φεβρουαρίου 2014 σε κοινή συνεδρίαση Κ.Ο ,Ε.Ε και Γ.Τ.Α υπό την προεδρία του προέδρου του κινήματος Πάνου Καμμένου, αποφασίσθηκε η επιλογή στήριξης συνδυασμών και προσώπων σε κάθε περιοχ, να είναι επιλογή των συντονιστικών επιτροπών και των πυρήνων με δύο πολύ απλές προϋποθέσεις.. Ποιες είναι αυτές;
Πρώτο: Να στηρίζουμε δικούς μας συνδυασμούς, όπου υπάρχουν και έχουν ζητήσει την στήριξή μας και να έχουν ανακοινωθεί από την Γ.Τ.Α.
Δεύτερο: Αν δεν υπάρχει δικός μας συνδυασμός οι συνδυασμοί και τα πρόσωπα που θα στηρίξουμε και θα συνεργαστούμε να προέρχονται από καθαρά δημοκρατικούς και αντιμνημονιακούς χώρους. Τόσο απλά…
Οι συντονιστικές, αν και πήραν στη συνέχεια κάποιες αποφάσεις, δεν τις ανακοίνωναν μέχρι την προθεσμία που είχε δοθεί από τη Γ.Τ.Α για την ανακοίνωση δικού μας συνδυασμού. Αφού πέρασε η ημερομηνία και δεν ανακοινώθηκε από την Γ.Τ.Α κανένας δικός μας συνδυασμός, γιατί κανείς δεν μας είχε ενημερώσει και δεν είχε ζητήσει στήριξη. Αφού πέρασαν αρκετές ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας άρχισαν οι ανακοινώσεις των αποφάσεων των Σ.Ε.
15 Μαρτίου 2014 δημοσίευσα την απόφαση της Σ.Ε. Λευκάδας που ομόφωνα είχε ληφθεί από τις 22 Φεβρουαρίου και τι έλεγε; Ότι με ομόφωνη απόφαση για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζουν τον συνδυασμό ΑΝ.Α.Σ.Α με επικεφαλής τον Θόδωρο Γαλιατσάτο.
9 Μαρτίου 2014 και αφού είχαμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο να κατεβάσουμε δικό μας συνδυασμό, αποφασίσαμε με ενισχυμένη πλειοψηφία, σε ανοιχτή συνεδρίαση (και αφού κρίναμε αυστηρά όλους τους συνδυασμούς που θα μπορούσαμε βάσει των κόκκινων γραμμών και των προϋποθέσεων που είχαμε θέσει) την στήριξη του ανεξάρτητου αντιμνημονιακού συνδυασμού ΑΝ.Α.Σ.Α, με επικεφαλής τον Θόδωρο Γαλιατσάτο και την υποψηφιότητα του Γ.Γ. της Σ.Ε., Κώστα Μιχαλάκου.
20 Μαρτίου 2014 δημοσιεύτηκε η απόφαση της συγκεκριμένης στήριξης και υποψηφιότητας από την Σ.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ
Στηρίζουμε ένα συνδυασμό ανεξάρτητο και αντιμνημονιακό, ο οποίος θα μπορεί να δεχτεί την λιγότερη κυβερνητική επιρροή, που δεν θα επιτρέπει στον Φούχτελ και την παρέα του να ασκούν πιέσεις βάσει των μνημονίων της εξαθλίωσης, που δεν θα χρωστάει σε καμία επιτροπή σε καμία λέσχη και σε κανένα ξένο κέντρο εξουσίας.
Στηρίζουμε έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη, που να έχει υπηρετήσει και να γνωρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση, να έχει προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση, να είναι ασυμβίβαστος και αδιαπραγμάτευτος σε θέματα που αφορούν το καλό και το συμφέρον των Ιόνιων Νησιών, να είναι Κεφαλλονίτης, να γνωρίζει καλά τα προβλήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, να δίνει λύσεις ουσίας και όχι να καλύπτει το πρόβλημα.
Να μην είναι συνέχεια της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής που για να καλύψει τους εντολοδόχους της, συγκυβέρνηση και τρόικα, έβαζε τα προβλήματα κάτω από το χαλί.
Στηρίζουμε ένα αξιοκρατικό ψηφοδέλτιο, ένα συνδυασμό νίκης και ελπίδας.
Στήριξη ΑΝ.Α.Σ.Α. Ανεξάρτητων Ελλήνων από Ζάκυνθο και Κέρκυρα!
14 Απριλίου 2014 ο Επικεφαλής πολιτευτών ΑΝ.ΕΛ. Ζακύνθου, Τάσος Αντίοχος, με δελτίο Τύπου ανακοινώνει την στήριξη και την υποψηφιότητά του στον συνδυασμό ΑΝ.Α.Σ.Α .
22 Απριλίου 2014 ο Πρόεδρος της Σ.Ε. των ΑΝ.ΕΛ. Κέρκυρας, Τάσος Κόλλιας, με δελτίο Τύπου ανακοινώνει την στήριξη και την υποψηφιότητα του στον συνδυασμό ΑΝ.Α.Σ.Α.
Οι ΑΝ.ΕΛ. στην Κεφαλονιά και σε όλα τα ιόνια νησιά ήταν, είναι και θα είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά απέναντι σε κάθε εξυπερετητή συμφερόντων, απέναντι σε κάθε υποτακτικό του Φούχτελ και της Μέρκελ, απέναντι από κάθε ύποπτη υποψηφιότητα, απέναντι στην εξαθλίωση, την ερήμωση και στο ξεπούλημα των νησιών μας!

Μάκης Πετράτος
Τομεάρχης ΑΝ.ΕΛ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης-Λευκάδας

Related Posts