Έτσι απλά, εμπιστοσύνη στο ΦΙ.Κ.Ο.

Και ξαφνικά γεννήθηκε η ιδέα του ΦΙ.Κ.Ο. Και επειδή μ’ αρέσουν τα άμεσα πράγματα τον εμπιστεύθηκα, έτσι απλά! Ορμώμενη από την αγάπη μου για τον τόπο που ζω, αλλά και από την λαχτάρα μου να του προσφέρω όσα μπορώ τον ακολούθησα!
Γιατί η αγάπη που εκδηλώνει κάποιος για τον τόπο καταγωγής του, η προσήλωση στις ηθικές αξίες που κουβαλάει μέσα του δεν είναι υλικά που μπαίνουν σε καλούπια ούτε σε χρονοντούλαπα για να τα χρησιμοποιούμε όποτε μας κάνει κέφι! Είναι τρόπος ζωής γι’ αυτούς που έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο μας και στην ιστορία του! Σπούδασα Παιδαγωγικές Βρεφονηπιακές Σπουδές στην Αθήνα και στη συνέχεια δούλεψα σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Αθήνας και της Κεφαλονιάς! Εργάσθηκα αρκετά χρόνια με τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως με άτομα με ειδικές ανάγκες, αθίγγανους, εξαρτημένα από ουσίες. Για αρκετά χρόνια επίσης εργάστηκα στην Νομαρχία Κεφαλληνίας στον τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και στον τομέα του Τουρισμού. Επίσης, ανέλαβα υπεύθυνη πωλήσεων στο Χαροκόπειο Ίδρυμα Απόρων Γυναικών Κεφαλληνίας και οργάνωσα την παρουσία μας στην μεγάλη έκθεση Οικοτεχνίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στο Πεδίο του Άρεως.
Στόχος μας, να προσφέρουμε όλοι μαζί με την γνώση, την πείρα και τα εφόδια που διαθέτει ο καθένας ξεχωριστά και να δουλέψουμε με ζήλο, υπευθυνότητα και σοβαρότητα για τη μικρή αυτή πατρίδα που επιλέξαμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.

Ευδοκία Περάτη

Related Posts