«Να στηρίξουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα»

Ο Διονύσης Πολλάτος είναι ένας νέος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος πέρα από την έντονη επαγγελματική και αθλητική (ως αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΟΚΙ) δραστηριότητα του, διακατέχεται και από μια ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο μας. Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά στην πρόσκληση της Αντζελας Γκερέκου και του Γιώργου Τσιλιμιδού, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο “Μεγάλο Ιόνιο” για τις Περιφερειακές Εκλογές.

Συνέντευξη στον Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Είναι η πρώτη φορά που θέτεις υποψηφιότητα σε εκλογικό επίπεδο;
«Όσον αφορά τον τομέα της αυτοδιοίκησης, έχω συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του έτους 2006 στο πλευρό του Γιώργου Τσιλιμιδού, ο οποίος εξελέγη και Δήμαρχος Αργοστολίου. Επιπροσθέτως, λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, έχω συμμετάσχει και σε άλλες εκλογικές διαδικασίες. Ως εκ τούτου, είμαι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενώ, συγχρόνως, διατελώ και ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Η Κράνη».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποδεχθείς την πρόταση της Άντζελας Γκερέκου και του Γιώργου Τσιλιμιδού;
«Κίνητρό μου για τη συμμετοχή μου στις συγκεκριμένες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η αγάπη μου για τον τόπο μου και η διάθεσή μου για προσφορά στην τοπική κοινωνία. Εξάλλου, θεωρώ ότι το σημαντικότερο προσόν που πρέπει να διαθέτει κάποιος, που θέλει να συμμετάσχει στα κοινά, είναι η ανιδιοτελής διάθεση για προσφορά. Αποφάσισα σχετικώς εύκολα να αποδεχθώ την πρόταση του Γιώργου Τσιλιμιδού και της Άντζελας Γκερέκου, διότι εκτιμώ και τους δύο βαθύτατα. Έχουν διατελέσει και οι δύο σε υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης –ο Γιώργος Τσιλιμιδός έχει διατελέσει Δήμαρχος Αργοστολίου και η Άντζελα Γκερέκου Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού- αποτελώντας, ταυτόχρονα, πρόσωπα άφθαρτα από το παρακμάζουν πολιτικό σύστημα. Επιπλέον, λόγω της εμπειρίας τους και των γνώσεών τους, θεωρώ ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Με βάση αυτά τα δεδομένα αποφάσισα να συστρατευτώ μαζί τους».

Τι έχεις να πεις σ’ αυτούς που ασκούν κριτική στην Άντζελα Γκερέκου επειδή δηλώνει ανεξάρτητη κομματικά;
«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κόσμος πρέπει, πρωτίστως, να ψηφίζει με γνώμονα όχι την κομματική ταυτότητα του υποψηφίου αλλά λαμβάνοντας υπόψη του τις πραγματικές ικανότητες, τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία του. Εν ολίγοις, να κρίνει αν ο εκάστοτε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και ότι δεν θα παραμερίσει, ενδεχομένως, τα συμφέροντα των συντοπιτών του υπό την πίεση της κομματικής γραμμής. Η Άντζελα Γκερέκου διαθέτει τα συγκεκριμένα στοιχεία και πληρεί τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη θητεία στην περιφέρειά μας. Πέραν τούτου, δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω αντιθέτως, αυτοί που ασκούν κριτική οφείλουν να αιτιολογούν τη θέση τους, διαφορετικά κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως κακοπροαίρετοι ή και κατευθυνόμενοι».

Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνεις από τον κόσμο από τις μέχρι σήμερα επισκέψεις και περιοδείες που κάνετε στην Κεφαλονιά;
«Εκτιμώ ότι η γενικότερη στάση των συντοπιτών μου απέναντι στις συγκεκριμένες εκλογές είναι αυτή που διακατέχει και τη συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου του εκλογικού σώματος της χώρας. Η δυσπιστία και η επιφυλακτικότητα απέναντι στον κάθε υποψήφιο είναι πλέον δικαιολογημένη, δεδομένης της εν γένει πολιτικής κατάστασης που επικρατεί. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο κόσμος απαιτεί πλέον από τον οποιοδήποτε υποψήφιο το σεβασμό του. Σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά του, η οποία δυστυχώς έχει θιγεί εξαιτίας της απότομης υποβάθμισης του βιοτικού του επιπέδου. Υπό αυτό το πρίσμα προσεγγίζουμε και εμείς τους ψηφοφόρους, απευθύνοντάς τους λόγο ευθύ χωρίς περιστροφές και έωλες υποσχέσεις. Γι’ αυτό το λόγο, θεωρώ ότι ο μέχρι τώρα προεκλογικός μας αγώνας έχει τύχει θερμής ανταπόκρισης από την τοπική μας κοινωνία».

Σε ποιους τομείς εκτιμάς ότι μπορείς να βοηθήσεις εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας;
«Πρωταρχικός στόχος μου είναι να είμαι διαρκώς σε εγρήγορση με σκοπό να αφουγκράζομαι τα καθημερινά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας μας και να προσφέρω σε αυτήν με όποιον τρόπο μπορώ. Ωστόσο, δεν διεκδικώ το ρόλο του «ειδήμονα» ο οποίος έχει τη λύση σε κάθε πρόβλημα. Αντιθέτως, τάσσομαι υπέρ της συμμετοχής στα κοινά των ανθρώπων, οι οποίοι, εκτός από την ανιδιοτελή διάθεσή τους για προσφορά, διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία που μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της καθημερινότητας. Δεδομένης της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, στόχος μου είναι να συμβάλω και εγώ στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του τόπου μας και, ιδιαιτέρως, τους νέους επιχειρηματίες. Εξάλλου, τα προβλήματα είναι και σε εμένα γνωστά. Επιπλέον, επιθυμώ ειλικρινώς να συνεργαστώ με κάθε νέο επιχειρηματία και ελεύθερο επαγγελματία, προκειμένου να στηρίξουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες στο χώρο του «επιχειρείν».

Πως κρίνεις τη μέχρι σήμερα θητεία του Σπύρου Σπύρου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων;
«Η προσωπική μου άποψη για τον κ. Σπύρου ταυτίζεται, εν πολλοίς, με αυτήν της συντριπτικής πλειοψηφίας των συντοπιτών μου. Θεωρώ ότι έλαμψε δια της απουσίας του, όσον αφορά το δικό μας νησί, τουλάχιστον. Θα μπορούσα να αναφερθώ σε διάφορα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας της περιφέρειας και τα οποία σχετίζονται με τη γεωργία και κτηνοτροφία του νησιού μας, τα έργα τουριστικής υποδομής κ.α. Ωστόσο, αυτό που θέλω να τονίσω επιγραμματικά, είναι ότι ο περιφερειάρχης οφείλει να είναι περιφερειάρχης ολόκληρης της περιφέρειάς του και όχι μόνο της περιοχής που κατοικοεδρεύει. Δεν είχα, βεβαίως, την απαίτηση να βλέπω τον κ. Σπύρου επί καθημερινής βάσης να περιοδεύει στο Ιόνιο. Όφειλε, όμως, να έχει στενότερη και δημιουργικότερη συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες του και τα κατά τόπους περιφερειακά συμβούλια. Αυτό, βεβαίως, δεν συνέβη και η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τον ίδιο».

pollatos-gkerekou

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις που κάνεις για το εκλογικό αποτέλεσμα;
«Εκτιμώ ότι είναι δύσκολο να κάνει κάποιος ασφαλή πρόβλεψη για τις συγκεκριμένες εκλογές. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διερευνηθούν τα κριτήρια βάσει των οποίων οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για τη δική μας περιφέρεια αλλά για το σύνολο του εκλογικού σώματος. Πέραν τούτου, θα ήθελα, πρωτίστως, ως ψηφοφόρος και, δευτερευόντως, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, να επισημάνω ότι αυτό που διακυβεύεται στις συγκεκριμένες εκλογές είναι η αξιοπρέπειά μας. Όπως προανέφερα, ο ψηφοφόρος σήμερα απαιτεί από τον εκάστοτε υποψήφιο σεβασμό. Καλώ, λοιπόν, τους συντοπίτες μου να σταθμίσουν όσα ακούσαν κατά τη συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο, να προσέλθουν στις κάλπες μαζικά, τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή και να μας τιμήσουν με την ψήφο τους».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο για να τον πείσεις να στηρίξει το “Μεγάλο Ιόνιο”;
«Θεωρώ ότι ο κόσμος είναι χορτασμένος από τα μεγάλα λόγια και τις μεγαλεπίβολες υποσχέσεις, με τις οποίες τον βομβαρδίζουν οι εκάστοτε υποψήφιοι σε κάθε προεκλογική περίοδο. Ο βασικός στόχος του δικού μας συνδυασμού είναι να αποκαταστήσει το έλλειμμα εμπιστοσύνης, που δικαιολογημένα διακατέχει τον κάθε ψηφοφόρο απέναντι στον οποιοδήποτε υποψήφιο. Στοίχημα για εμάς είναι να κατανοήσει ο κάθε ψηφοφόρος ότι τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό το λόγο ούτε τάζουμε ούτε υποσχόμαστε ούτε ισχυριζόμαστε ότι έχουμε έτοιμες λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Δεσμευόμαστε, όμως, ότι θα είμαστε σε εγρήγορση για να αναδείξουμε τα προβλήματα των συντοπιτών μας και ότι θα εργαστούμε με αποφασιστικότητα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους».

Related Posts