Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά

Κύριε Κουρή, σχετικά με την κατάπτυστη απάντησή σας στη δήλωση μου υποστήριξης του Θόδωρου Γαλιατσάτου (η οποία δεν περιέχει την οποιαδήποτε αναφορά στη θητεία Σπύρου-Κουρή) σας ανταπαντώ:
Είναι γνωστή η εμπάθεια που έχετε μέσα σας ως άμυνα για την πολιτική σας ανικανότητα, αλλά ότι θα φθάνατε στο σημείο να ρίξετε λασπωμένο χαρτί στο προεκλογικό τραπέζι, ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Όσο και να προσπαθείτε να τα κρύψετε, το σκάνδαλο της Νομαρχίας (που βρίσκεται υπό έλεγχο στη Δικαιοσύνη) ξεκίνησε από τη θητεία Λευκαδίτη-Κουρή (2003-2007), οι ημερομηνίες των επιταγών είναι γνωστές. Εσκεμμένα μπερδεύετε (ή δεν είσθε σε θέση να καταλάβετε τη διαφορά) τις αξίες που διατείνομαι ότι πρέπει να διέπουν την Περιφερειακή Αρχή (ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα) με την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων υπαλλήλων εν αγνοία των Αρχών (προφανώς και επί δικής σας θητείας 2003-2007). Εσκεμμένα επίσης αποκρύβετε ότι και εγγράφως σας είχαμε ζητήσει εις βάθος διαχειριστικό έλεγχο, όπως επίσης θα θυμάστε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που φέρατε το σχετικό θέμα, έδωσα μάχη ο έλεγχος να επεκταθεί και κατά τη διάρκεια της δικής σας προηγούμενης Νομαρχιακής θητείας, αφού ήδη υπήρχαν πολλά στοιχεία. Χρειάσθηκε να επιμείνω σφοδρά για να το δεχθείτε (βλέπε πρακτικά της σχετικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συνεδρίου). Γιατί άραγε χρειάσθηκε να επιμείνω τόσο για τα αυτονόητα; Σας υπενθυμίζω ότι πάντοτε η πολιτική κριτική μου απέναντι στα πεπραγμένα σας στεκόταν μόνο στο θέμα της τραγικής αναποτελεσματικότητάς σας και στα λάθη πολλών αποφάσεων σας, τα οποία αν τα απαριθμήσω θα συμπλήρωνα πολυσέλιδο τόμο. Ωστόσο, ουδέποτε αμφισβήτησα σε εσάς τις υπόλοιπες αξίες. Μετά από την χυδαία απάντησή σας στερηθήκατε ακόμα δύο αξιών, του πολιτικού ήθους και της πολιτικής αξιοπρέπειας.
Υ.Γ.: Υποθέτω πάντως ότι ο Θόδωρος Γαλιατσάτος θα σας στείλει ευχαριστήριο για την απάντησή σας, καθότι δεν είναι λίγοι αυτοί που επρόκειτο να ψηφίσουν λευκό στις Περιφερειακές Εκλογές, αλλά μετά τις χυδαίες συκοφαντίες σας θα ψηφίσουν Θόδωρο Γαλιατσάτο.
Υ.Γ. 2 Όσο αφορά το σχόλιο του απερχόμενου Περιφερειάρχη, Σπύρου Σπύρου, για το ίδιο θέμα το εκλαμβάνω ως ένα από τα κακόγουστα προεκλογικά ανέκδοτα που συνηθίζει να λέει.
Υ.Γ. 3 Για όλα αυτά υπενθυμίζω στον κ. Κουρή και κ. Σπύρου ότι όπως πάντα «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»…

Διονύσης Γεωργάτος
Παιδίατρος
τ. Νομάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts