Ανοίγει φτερά για Κεφαλονιά η Turkish Airlines

Έτοιμη να ανοίξει πολύ σύντομα τα φτερά της για την Κεφαλονιά είναι η Turkish Airlines – Βαγγέλης Κεκάτος: «Το νησί θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της τουρκικής αγοράς»

Έφτασαν το Σάββατο το πρωί στο Γραφείο του Δημάρχου στο Αργοστόλι η γενική διευθύντρια της Turkish Airlines στην Ελλάδα, Γκιουλάι Οστούρκ και η υπεύθυνη του Τμήματος Κρατήσεων και Πωλήσεων της εταιρίας στη χώρα μας, Μαρία Χατζηιωάννου.
Οι δύο κυρίες συνοδεύονταν από τον κ. Κατσούρη και τη κα Δελλαπόρτα και στο Μέγαρο τις υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Βαγγέλης Κεκάτος και ο αντιπρόεδρος των Ξενοδόχων της Κεφαλονιάς, Γεράσιμος Τιμοθεάτος. Μετά από μια σύντομη συνομιλία που αφορούσε το άνοιγμα των φτερών της Turkish Airlines στην Κεφαλονιά, όλοι μαζί υποδέχθηκαν τον Δήμαρχο, ο οποίος εξέφρασε για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας στο νησί μας. Οι δύο κυρίες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Κεφαλονιά, αν και δεν είχαν προλάβει να την γυρίσουν ολόκληρη, εκφράζοντας έντονα συναισθήματα ευχαρίστησης από το μικρό και μόνο κομμάτι του νησιού που πρόλαβαν να δουν. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως η Κεφαλονιά έχει ανοίξει την τουριστική αγκαλιά της σε όλο τον κόσμο κα διαβεβαίωσε την κα Οστούρκ πως θα κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του, προκειμένου η Turkish Airlines να έρθει στην Κεφαλονιά. Οι δύο κυρίες προσέφεραν ένα αεροπλάνο μινιατούρα της εταιρίας και ο κ. Δήμαρχος τους πρόσφερε τα μετάλλια του Δήμου Κεφαλονιάς.

Το ΚΑΝΑΛ ΤΟΥΡΚ κινηματογραφεί την Κεφαλονιά
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, μας είπε: «Υλοποιείται αυτό που έχουμε προγραμματίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, δηλαδή η συνεργασία με την Turkish Airlines και την τουριστική αγορά της Τουρκίας. Αυτό είχε ξεκινήσει από το 2011, αφού η προτεραιότητα του Δημάρχου ήταν να αναπτύξουμε πρώτα την γειτονιά μας, κάτι που έχει γίνει πολύ έντονα με την Ιταλία κα τα Βαλκάνια και τώρα ήρθε η σειρά της τούρκικης αγοράς. Πριν από κάποιους μήνες είχε έρθει εδώ στην Κεφαλονιά ένα τουρκικό κανάλι, όπου γύρισε ένα ειδικό φιλμ παρουσίασης της Κεφαλονιάς με μια τραγουδίστρια διάσημη στην Τουρκία. Αυτό ήταν η πρώτη ουσιαστική προβολή του νησιού μας στην τούρκικη αγορά και τώρα έχουμε την δεύτερη. Ήδη έχει έρθει το ΚΑΝΑΛ ΤΟΥΡΚ, το οποίο κινηματογραφεί την Κεφαλονιά και θέλω να ευχαριστήσω το ταξιδιωτικό γραφείο του κ. Κατσούρη, που έχει αναλάβει την επιμέλεια όλης αυτής της ξενάγησης. Επίσης, ήρθαν εκπρόσωποι της Turkish Airlines, ανώτερα στελέχη, όπου ερευνούν την αγορά και βλέπουν τις δυνατότητες αυτής της συνεργασίας».

15μερη βίζα για την Κεφαλονιά
Συνεχίζοντας ο κ. Κεκάτος έκανε αναφορά στην πρώτη πτήση από την Τουρκία, ενώ ανέφερε και το πρόβλημα με το θέμα της βίζας λέγοντας: «Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες, διότι η Κεφαλονιά είναι ένας εκπληκτικός τόπος, το Ιόνιο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, διότι οι Τούρκοι αξιοποιούν πολύ τη γειτονιά τους, που είναι τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Πιστεύω πως το Ομηρικό νησί της Κεφαλονιάς θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της τουρκικής αγοράς εδώ. Τέθηκε στη συνάντηση που είχαμε το θέμα της βίζας, όπου ο κ. Δήμαρχος με τις γνωριμίες του και τις επαφές του, αλλά και το πολιτικό του κύρος, θα συμβάλει ώστε να γίνει πραγματικότητα η δυνατότητα της 15μερης βίζας για την Κεφαλονιά, έτσι ώστε να γίνει εύκολη η πρόσβαση. Σύντομα θα έχουμε το πρώτο Τσάρτερ Φλάιτ από την Τουρκία στην Κεφαλονιά και είμαστε ευτυχείς που αναπτύσσεται και αυτή η αγορά. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και για την δουλειά σας, που προωθείτε την Κεφαλονιά με τον καλύτερο τρόπο και συμβάλετε ουσιαστικά στη διαφήμιση του νησιού».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

Related Posts