Επιστροφή φόρου ΕΕΤΗΔΕ

ΑΘΗΝΑ 22-05-2014

                                                       

Προς: Υπουργό Οικονομικών, κύριο Στουρνάρα Ιωάννη.

Κοιν.: Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κύριο Θεοχάρη Χάρη.

 

Θέμα: Επιστροφή φόρου ΕΕΤΗΔΕ.

Κύριε Υπουργέ,

            Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να  σας ενημερώσουμε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί επιστροφή του φόρου από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας.

            Ειδικότερα μετά την έκδοση της ΠΟΛ 1056/2012 (νόμος 4047/2012), που αφορά την απαλλαγή του 17% της επιφάνειας των τουριστικών καταλυμάτων μας από το ΕΕΤΗΔΕ και παρά το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΔΟΥ, αυτές κωλυσιεργούν μέσα από αδικαιολόγητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και δεν ολοκληρώνουν σε εύλογο χρόνο την επιστροφή του φόρου προς τους επιχειρηματίες.

            Είναι σαφές ότι όπως γίνεται απαιτητή η είσπραξη των φόρων από τους επιχειρηματίες σε συγκεκριμένα χρονικά όρια, ομοίως οφείλουν οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες να καταβάλλουν εγκαίρως τις επιστροφές στους συναδέλφους  χωρίς περαιτέρω γραφειοκρατικά βάρη.

            Αναμένοντας να δώσετε τις οδηγίες ώστε να  επισπευστεί η διαδικασία, και να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους, διατελούμε.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΡΕΝΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ         ΤΟΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Related Posts