«Πονάει» η ναυαρχίδα του τουρισμού μας

Λίγες μόνο μέρες πριν, στις 29/7 είχα εκφράσει τις ευχαριστίες μου σε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους στο μνημειώδες έργο της πεζοδρόμησης της κεντρικής λεωφόρου του χωριού της Σκάλας.

Την επομένη, στις 30/7, είδα να συνεχίζονται οι εργασίες μέχρι να τελειώσουν, προχθές Κυριακή 10 Αυγούστου. (Νόμισα για τις εργασίες, αλλά επρόκειτο για τα υλικά). Έτσι έμαθα και κάτι που δεν ήξερα: ότι δηλαδή, η διαδικασία για να γίνει ένα Δημόσιο έργο έχει απλουστευθεί. Φωνάζεις έναν εργολάβο, του δίνεις (;) κάποια λεφτά και του ζητάς να σου φτιάξει ένα μπουκούνι έργο (πεζόδρομο εδώ). Όπως πας στο βενζινάδικο και λες: βάλε 10 ευρώ βενζίνα ή πετρέλαιο. Και όπου φτάσεις. (Αν ήμουν κακόπιστος, θα έλεγα ότι σκόπιμα τελείωσαν τα υλικά και το έργο, μπροστά στη πόρτα μου. Κάτι τέτοιο όμως δεν το πιστεύω. Οπότε μάλλον πρόκειται για τυχαίο γεγονός). Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω κανένα σχόλιο, καμία κριτική. Απλά και μόνο, παραθέτω μερικές φωτογραφίες. Απολαύστε τις. Συνάμα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους άμεσα ή έμμεσα συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του μεγαλειώδους έργου, μνημείου αρχιτεκτονικής, που με σεβασμό στον απλό πολίτη, αναβαθμίζει στο μέγιστο τη ποιότητα ζωής. (αν δεν σκοντάψει και πέσει απάνω σε κανένα παλούκι ή στον «δρόμο» και γίνει μελίδια).

Αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρχουν πάρα πολλοί που θα ζηλεύουν αυτή την πραγματικά απείρου κάλους εικόνα μπροστά στη πόρτα τους. (Το μόνο που τη χαλάει είναι αυτές οι απαίσιες μπουκαμβίλιες, αλλά θα τις πελεκίσω). Ακόμη θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον υπεύθυνο για το θέμα, να φέρουν και άλλα τέτοια διακοσμητικά αντικείμενα, έχει ακόμη χώρο. Είναι κρίμα να μείνει έτσι αναξιοποίητος. Νομίζω ακόμη ότι θα ήταν καλή ιδέα, να προστεθεί στα τουριστικά φυλλάδια, μαζί με τις εικόνες του Μύρτου, Μελισσάνης, Δρογκαράτης, Άσσου, κλπ. και αυτή του «πεζόδρομου της Σκάλας». Δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί έστω και ένας άνθρωπος που θα μου πει ότι δεν του αρέσει αυτή η εξωτική εικόνα μπροστά στη πόρτα του. Γιατί, πολύ απλά θα του απαντήσω, ότι στις 16 του μήνα γιορτάζει ο Άγιος και να πάει να του ανάψει κανένα κερί.

 Αλέκος Ζαπάντης

skala 2

skala 3

Related Posts